Zdaj na testno vožnjo z peugeotom 208 kar virtualno

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Pri Peugeotu so se prodaje vozil lotili malo drugače - virtualno. Peugeot 208 je po novem mogoče "zapeljati" kar s pomočjo posebne aplikacije za pametne telefone in očal za virtualno resničnost.
Oglej si celoten članek

Podjetje Peugeot Slovenija je skupaj z nizozemskimi kolegi iz Peugeot Nizozemska za predstavitev novega peugeota 208 uporabilo nove tehnologije in razvilo aplikacijo, ki ponuja virtualno testno vožnjo z peugeotom 208.

Gre za nov marketinški pristop, kjer se s pomočjo posebne aplikacije za pametne telefone in očal za virtualno resničnost simulirajo občutki, ki jih posameznik doživlja v vozilu.

Posnetki s pomočjo 7 HD GoPro kamer

Avtorji videa so želeli ustvariti ne samo izkušnjo, ki jo ponuja običajni VR* video, temveč vse skupaj narediti bolj interaktivno. Rezultat so trije vzporedni videi, med katerimi lahko uporabnik med gledanjem in virtualno vožnjo preklaplja z usmerjanjem svojega pogleda. Največji izziv pri snovanju aplikacije je bil kreirati aplikacijo, ki jo bo mogoče upravljati s pomočjo t.i. infrardečih senzorjev ter oculus očal, ki omogočajo vpogled iz različnih zornih kotov v vozilu.

Posnetki so bili narejeni s pomočjo 7 HD GoPro kamer, ki so skupaj tvorile 360 stopinjske posnetke v 4K kakovosti iz treh različnih perspektiv: za volanom vozila, za vozilom in iz zraka. V dveh dneh snemanja je bilo posnetih več kot 750 GB posnetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.