Ženskam se v nesrečah slabše piše

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ženske so v primeru prometne nesreče precej bolj ranljive od moških, kaže najnovejša ameriška raziskava.
Oglej si celoten članek

Zaradi kombinacije manjše povprečne višine in drugačnih nastavitev sedeža obstaja 47 odstotkov več možnosti, da bo ženska v v enaki nesreči poškodovana, medtem ko bi jo moški odnesel celo kožo. Ženske tvegajo predvsem poškodbe prsnega koša in hrbtenice, kaže raziskava, objavljena v novi številki American Journal of Public Health.

Nekateri kritiki raziskave sicer opozarjajo, da je raziskava šla predaleč v preteklost, saj so vključili tudi izsledke nesreč iz "davnega" leta 1998, ko so bili avtomobili v primerjavi z današnjimi varnostno veliko manj izpopolnjeni. Današnji modeli namreč v veliki meri že upoštevajo razliko v spolih, čemur je prilagojena tudi oblika zračnih mehov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.