Zimske že ta vikend?!

Foto: Radio Ekspres
Foto: Radio Ekspres
Vremenoslovci napovedujejo sneg. Ne pozabite, da je v zimskih razmerah obvezna zimska oprema tudi pred 15. novembrom.
Oglej si celoten članek

Po zakonu morajo biti motorna in priklopna vozila med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta opremljena s predpisano zimsko opremo. To velja tudi pred in po tem datumu, če so zimske razmere, torej takrat, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo.

Ker je že ta vikend napovedan sneg do nižin, policija opozarja voznike, naj svoja vozila opremijo z ustrezno zimsko opremo, torej z zimskimi pnevmatikami ali vergami oz. temu enakovredno opremo, ko so npr. tekstilne ali plastične prevleke za pnevmatike.

V gorah zima, v Ljubljani snežinke
Vremenoslovci napovedujejo sneženje do nižin. "Glede na to, da so tla še topla, se ta sneg no bo prav hitro oprijemal," pravijo na ARSO in pojasnjujejo, da bo snežilo predvsem v višje ležečih predelih, zato zimska oprema, če se ne odpravljate na višjo nadmorsko višino, načeloma še ne bo potrebna. "V gorah bo čez vikend povsem zimsko, ponekod bo verjetno snežilo do nižin, pri čemer je mejo sneženja za toliko dni vnaprej še nemogoče natančno napovedati."

Maratonci še v negotovosti
Za Ljubljano velja, da lahko pričakujemo predvsem dež s snegom. Glede na to, da je ob koncu tedna najbolj množična prireditev, Ljubljanski maraton, bo tudi to neprijetno. Po zdajšnjih napovedih bo v soboto padalo, v nedeljo pa bo dež že prenehal. "Obstaja pa tudi še scenarij, da bo dež v nedeljo ponehal šele sredi dneva," opozarjajo na agenciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.