Zugo, električni yugo

Foto: Žurnal24 zugo ev koncept Foto: Žurnal24 zugo ev koncept Foto: Žurnal24 zugo ev koncept Foto: Žurnal24 zugo ev koncept Foto: Žurnal24 zugo ev koncept
Študent na dunajski univerzi za umetnost Miloš Paripov se je poigral z legendarnim avtomobilom yugo 45 in predstavil neke vrste parodijo v obliki avtomobilskega koncepta, ki ga je poimenoval zugo.
Oglej si celoten članek

Miloš Paripov je želel narediti poceni električni kompaktni avtomobil, namenjen voznikom v tranzicijskih državah, sam pa je dejal, da je bil namen tudi zabava.

Do imena zugo je prišel, ko je na angleški tipkovnici (Y je Z) poskušal napisati ime yugo. Na konceptu je predvidel tudi grelec za roke na zadku, ki bi prav prišel v primeru, ko bi bilo treba zuga v mrzlem vremenu porivati. Zamislil si je poceni zamenjavo različnih delov, tudi karoserije, s čimer bi avtomobil postal neke vrste hobi. Več fotografij električnega zuga za leto 2020 najdete v fotogaleriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.