Slovo nekdaj najbolj priljubljenega brskalnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po 27 letih odhaja v zgodovino brskalnik Internet Explorer.
Oglej si celoten članek

Od srede, 15. junija naprej Microsoft zadnji, 11. različici brskalnika ne bo več zagotavljal tehnične podpore. Da se Explorer poslavlja, je podjetje napovedalo že lani.

Internet Explorer bo umaknjen iz večine različic operacijskega sistema Windows 10. V lansko nadgradnjo sistema, Windows 11, ga niso niti vključili, navaja dpa.

Internet Explorer se je prvič pojavil leta 1995 kot del operacijskega sistema Windows 95. Leta 2016 so ga v Microsoftu prenehali razvijati, saj so predstavili novi brskalnik Edge.

Kot še navaja dpa, je bil Explorer včasih najpogosteje uporabljeni spletni brskalnik. Njegova priljubljenost je vrhunec s 95-odstotnim tržnim deležem dosegla leta 2003.

Z zagonom Firefoxa leta 2004 in Google Chroma leta 2008 ter rastjo priljubljenosti mobilnih operacijskih sistemov, kot sta Android in iOS, se je priljubljenost Explorerja močno zmanjšala.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:35 15. Junij 2022.

    tožbe za monopolno izkoriščanje bodo pa še prihajale. saj zato se ga ma MS hoče znebit. no ja najprej so …

  • 22:26 14. Junij 2022.

    Tako kot pri mobilnem operacijskem sistemu je tudi tukaj Microsoft zaspal. Imeli so tak tržni delež, da bi morali samo …

  • 22:14 14. Junij 2022.

    to novico boste na explorerju prebrali cez 3 mesece.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.