Bilo je v vrečki v kozolcu

Foto: Uprava RS za zaščito in reševanje Pehotno strelivo znamke Mauser kaliber 7,92 mm. Najdba vas Volaka, občina Gorenja vas Poljane Foto: Uprava RS za zaščito in reševanje Pehotno strelivo znamke Mauser kaliber 7,92 mm. Najdba vas Volaka, občina Gorenja vas Poljane Foto: Uprava za zaščito in reševanje Uničenje pehotnega streliva Mauser v vasi Volaka v občini Gorenja vas-Poljane
Poročali smo že o včerajšnji najdbi 299 nabojev iz 2. svetovne vojne v vasi Volaka v občini Gorenja vas-Poljane.
Oglej si celoten članek

Vodja intervencije Gregor Demšar iz Uprave RS za zaščito in reševanje je danes za Žurnal24 pojasnil, da je več kosov pehotnega streliva našel občan med čiščenjem kozolca in da je bilo strelivo v vrečki.

O najdbi je občan včeraj popoldne obvestil policijo, ta pa je nato preko regijskega centra za obveščanje (ReCO) Kranj aktivirala pripadnike Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Vseh 299 kosov pehotnega streliva je bilo znamke Mauser kalibra 7,92 mm. Pripadnika enote NUS pa sta naboje popolno in brez ostankov uničila, je navedel Gregor Demšar.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.