Bosch Rexroth se seli na Brnik

Podjetje Bosch Rexroth, ki je del nemške multinacionalke Bosch, se prihodnje leto namerava preseliti na novo enotno lokacijo v bližino letališča na Brniku.
Oglej si celoten članek

Podjetje Bosch Rexroth v Sloveniji trenutno deluje na treh lokacijah, to je v Škofji Loki, kjer so uprava, logistični center in proizvodni obrat, v Železnikih, kjer poteka mehanska obdelava, in v Šenčurju, kjer deluje razvojni center. Prihodnje leto pa se podjetje namerava preseliti na novo enotno lokacijo v bližino letališča na Brniku, kjer bo tudi dovolj prostora za nadaljnjo rast in razvoj. Kot so za STA pojasnili v Boschu, je cilj novogradnje konsolidacija aktivnosti, in sicer proizvodnje ter projektiranja rešitev na področju avtomatizacije in elektrifikacije.

Začetek gradnje novega obratanje predviden letošnjo spomlad, trenutno namreč še čakajo na gradbeno dovoljenje. Selitev na novo lokacijo, kjer bo delalo tudi vseh 400 zaposlenih, ki jih ima podjetje v Sloveniji, je predvidena v prvem četrtletju leta 2023.

Nemški Bosch Rexroth se ukvarja s proizvodnjo tehnično zahtevnih motorjev in varilnih transformatorjev. Zgodovina podjetja v Sloveniji sega v leto 1998, ko je bilo podjetje ustanovljeno pod imenom Indramat elektromotorji v Železnikih. Leta 2003 se je glavnina podjetja preselila na novo lokacijo v Škofji Loki. Enote v Sloveniji igrajo pomebno vlogo v globalni proizvodni mreži podjetja Bosch Rexroth. Kot je pred kratkim poročalo Delo, naj bi po nekaterih neuradnih informacijah podjetje na Brniku raslo tako, da bi doseglo tudi več sto milijonov evrov letnih prihodkov. V letu 2020 je podjetje v Sloveniji sicer ustvarilo 31,6 milijona evrov prihodkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:33 14. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.