Dan gorskih reševalcev bo, dan slovenskih dobrot odpade

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Konec tedna bo v Kranju zelo pestro. Sobota bo dan za gorske reševalce, v nedeljo pa bi na Brdu pri Kranju moral potekati Dan slovenskih dobrot, a so ga organizatorji zaradi napovedanega slabega vremena odpovedali
Oglej si celoten članek

V soboto 28. maja 2022, bo v mestnem središču Kranja Dan gorskih reševalcev, ki ga organizirata GRS Kranj in GRZS v sodelovanju z Mestno občino Kranj. Organizatorji so pripravili pester program. Od 9:00 do 13:00 bo na Glavnem trgu za vse obiskovalce omogočeno plezanje na plezalnem stolpu. Na Pungertu bo ob 13:00 podelitev diplom novim gorskim reševalcem in inštruktorjem gorskega reševanja, od 14:00 pa sledi še tekmovanje gorskih reševalcev iz prve pomoči.

Točno ob 12:00 pa bodo reševalci pokazali, kaj znajo in zmorejo z vajo helikopterskega reševanja iz kanjona reke Kokre. »Regijski center za obveščanje Kranj je dobil klic, da so v kanjonu Kokre trije ljudje, eden je poškodovan in dva pogrešana. Poškodovani je na strmem pobočju pod robom kanjona. Območje je nedostopno po navadnih poteh,« so organizatorji zapisali o scenariju vaje. Njen namen je prikazati dobro pripravljenost gorskih reševalcev za prihajajočo poletno sezono in tudi dobro sodelovanje vseh, ki pri reševanju sodelujejo. Ogled vaje bo možen z mosta med Mitnico in Čebelico.

Foto: GRS Kranj

Na Brdu pri Kranju bi moral v nedeljo potekati tudi Dan slovenskih dobrot, a so ga organizatorji zaradi napovedane slabe vremenske napovedi odpovedali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.