Deset dni brez okuženih stanovalcev

Foto: Zdravstveni dom Kranj Priprava cepiva v Zdravstvenem domu Kranj
Foto: Zdravstveni dom Kranj Priprava cepiva v Zdravstvenem domu Kranj
Od 30. decembra lani so v Domu upokojencev (DU) Kranj brez okužbe med stanovalci in tako nimajo t. i. rdeče cone. Prav tako nihče od njihovih stanovalcev zaradi okužbe s covidom-19 ni v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

So pa na današnji dan s covidom-19 okužene štiri socialne oskrbovalke, ki nudijo pomoč na domu, in še en zaposleni, ki dela v oskrbi, je za Žurnal24 pojasnila Nadja Gantar, direktorica Doma upokojencev Kranj.
Od 19. oktobra lani, ko je bilo v kranjskem domu starejših 208 stanovalcev, se je s covidom-19 okužila skoraj polovica, bolj natančno 102 stanovalca. "Poslovilo se je 17 stanovalcev, devet jih je umrlo v bolnišnici, osem pri nas v domu," je navedla direktorica. Še deset stanovalcev pa je v tem obdobju umrlo zaradi drugih vzrokov, ne zaradi covida-19.
Na vprašanje, koliko je bilo okuženih zaposlenih, pa je direktorica odgovorila, da je bilo v omenjenem obdobju (od 19. oktobra lani do danes) od 165 zaposlenih na covid-19 pozitivnih 55 zaposlenih.

Le tretjina zaposlenih soglaša s cepljenjem

Glede cepljenja proti covidu pa je direktorica razložila, da so ga pri njih izvedli iz Zdravstvenega doma Kranj, in sicer 27. decembra lani. Od 181 stanovalcev, kolikor jih je zdaj v domu, je soglasje podalo 165, a so s prvo dozo doslej cepili 86 stanovalcev. "Cepljenje je potekalo brez težav, nekaj jih je imelo malo povišano telesno temperaturo, ki pa je v 12 urah izvenela," je Nadja Gantar odgovorila na vprašanje, ali so bile kakšne posebnosti oziroma stranski učinki.
Bolj zadržani pa so glede cepljenja proti covidu-19 zaposleni. Od 165 zaposlenih jih je s cepljenjem doslej soglašala približno tretjina, v sredo, 6. januarja, pa so cepili prvih 32 zaposlenih iz DU Kranj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:41 11. Januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • 10:38 9. Januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.