»Dirkal« pod vplivom alkohola in drog

Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Na Gorenjskem so policisti včeraj obravnavali več hudih kršitev.
Oglej si celoten članek

Policisti  državne Specializirane enote za nadzor prometa so včeraj na gorenjski avtocesti obravnavali voznika, ki je v gostem prometu vozil prehitro, bil pa je tudi pod vplivom alkohola in drog. Na  omejitvi  130  km/h  je  vozil  s  hitrostjo 184 km/h, preizkus alkoholiziranosti pa  mu je pokazal rezultat 0,51mg/l. Policisti so ob tem zaznali še znake vpliva prepovedanih drog, zato so mu odredili še hitri test nanje, ki je pokazal na prisotnost kokaina. Strokovni pregled je voznik odklonil. Iz prometa je bil izločen. Policisti   bodo   zanj  predlagali  tudi  odvzem  vozniškega dovoljenja.

Foto: PU Kranj

Na  Hrušici  pa  je  bil  včeraj po prijavi ustavljen in iz prometa izločen voznik  z  0,66  mg/l  alkohola.  Na Policijski upravi Kranj se prijavitelju zahvaljujejo za sporočen podatek o nezanesljivi vožnji. »Opozarjamo,  da  je  stanje  prometne varnosti slabo. Samo na gorenjskem je letos umrlo že 14 udeležencev, lani osem in tak odnos do varnosti bo stanje le  še poslabšal. Zato policisti že poostrujejo nadzor v prometu in so zelo dosledni pri obravnavi kršitev, ki so razlog za slabo prometno varnost,« ob tem še dodajajo na PU Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:44 12. September 2022.

    Kolikor sem razumel so dirkača prijavili slučajni vozniki ? In koliko prekrškov in življenj je ogrozil preden se so ga …

  • 08:39 12. September 2022.

    Kolikor r

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.