Dr. Iztok Podbregar ostaja na FOV

Foto: Dejan Mijovic Iztok Podbregar, foto Dejan Mijovic
Prejšnji teden je vodenje kranjske Fakultete za organizacijske vede (FOV), ki sodi pod Univerzo v Mariboru, kot vršilka dolžnosti dekanice prevzela izredna profesorica dr. Polona Šprajc. Rednemu profesorju dr. Iztoku Podbregarju se je namreč 19. oktobra iztekel štiriletni mandat dekana Fakultete za organizacijske vede, za nov mandat pa se dr. Podbregar ne bo potegoval.
Oglej si celoten članek

Rektor Univerze v Mariboru profesor dr. Zdravko Kačič je tako imenoval za v. d. dekanice izredno profesorico dr. Polono Šprajc, ki je bila imenovana za obdobje od 20. oktobra 2020 do imenovanja novega dekana Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru oziroma najdlje do 19. aprila 2021, je danes za Žurnal pojasnila Vanja Borovac, samostojna svetovalka za promocijo iz Univerze v Mariboru.

Na vprašanje, kdaj je mogoče pričakovati inavguracijo novega dekana oziroma dekanice, pa smo dobili odgovor, da postopek izbire dekana FOV UM še ni razpisan in tako je vse še preuranjeno.

Več kot uspešno vodil fakulteto

Na facebooku FOV-a piše, da bo dr. Iztok Podbregar ostal na FOV kot visokošolski učitelj in raziskovalec in da je v svojem mandatu več kot uspešno vodil fakulteto.

58-letni Podbregar je po osnovni izobrazbi pilot nadzvočnih lovskih letal. Še pred vojno je zapustil jugoslovansko vojsko. Je general podpolkovnik, bil je načelnik Generalštaba Slovenske vojske in direktor Sove, svetovalec za nacionalno varnost predsednika dr. Janeza Drnovška. V letu 2012 je za tri mesece vodil LDS, nato pa je iz osebnih razlogov odstopil.

Z akademsko kariero je sicer začel v letu 2006. Pred nastopom funkcije dekana FOV je bil v letih 2013 do 2015 član uprave Aerodroma Ljubljana. Predaval je tudi na več fakultetah, na FOV poučuje krizni menedžment in celovito upravljanje tveganj v kritični infrastrukturi države. Je avtor več knjig, v zadnji, ki je izšla lani, Reinženiring nacionalno-varnostnega sistema, je opisal, zakaj je nujna reorganizacija policije, vojske in obveščevalnih služb.

Kot nekdanji pilot pa je z nasveti pred tremi leti denimo priskočil na pomoč Prešernovemu gledališču Kranj pri uprizoritvi drame Teror, ki govori o moralnih dilemah pilota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.