Drsela po zasneženem pobočju in trčila v drevo

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Bohinjski gorski reševalci so včeraj, v nedeljo popoldne, imeli dve intervenciji. Malo čez 13. uro so z vrvno tehniko rešili planinca, ki sta se zaplezala na Viševniku. Nepoškodovana so ju pospremili v dolino. Druga nesreča, zgodila se je pol ure kasneje, pa je bila precej hujša.
Oglej si celoten članek

Na severni strani Črne prsti je zdrsnila pohodnica. S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da je zdrsnila na snegu in da je nato drsela po pobočju in trčila v drevo. Poškodovala si je nogi.

Poleg gorskih reševalcev je posredovala tudi združena ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in vojaški helikopter.

Ponesrečenko so prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Padce in zdrse še povečuje sneg

Policija ob tej nesreči poziva k previdnosti in opozarja, da so padci in zdrsi najpogostejši razlogi za nesreče v gorah v vseh letnih časih. Trenutno tveganje za tovrstne nesreče še povečuje sneg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.