Evakuacija planincev z Velike planine

Foto: Velika planina
Foto: Velika planina
Zaradi okvare na kabinski žičnici na Veliko planino so danes popoldne organizirali akcijo prevoza planincev oziroma obiskovalcev, ki so ostali na planini.
Oglej si celoten članek

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so gorski reševalci GRS Kamnik s tremi vozili in prostovoljni gasilci PGD Kamnik, Kamniška Bistrica, Srednja vas, Sela in Zgornji Tuhinj s terenskimi vozili z Zelenega roba do parkirišča Ušivec prepeljali 47 planincev, 85 pa jih je odšlo peš.

S parkirišča so prepeljali skupaj 132 planincev z avtobusom do spodnje postaje žičnice. Delo ekip je koordiniral občinski štab Civilne zaščite Kamnik. Poškodovanih ni bilo.

Podrobnosti, kaj je narobe z nihako, ki se je ustavila nekaj minut pred 14. uro, ni, zaenkrat je znano le, da ne obratuje zaradi napake v krmilnem sistemu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.