Evakuirali stanovalce bloka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Včeraj, v nedeljo, malo čez 16. uro so poklicni gasilci evakuirali stanovalce bloka na Kebetovi v Kranju. Na Gasilsko reševalno službo Kranj so namreč dobili prijavo, da se v bloku vonja zemeljski plin.
Oglej si celoten članek

Gasilci so po prijavi o sproščanju plina na kraju zavarovali okolico, evakuirali stanovalce bloka in v sodelovanju z upravljalcem plinovoda odkrili in sanirali napako.

S Policijske uprave Kranj pa so danes v zvezi z včerajšnjim dogodkom sporočili, da gasilci včeraj pri opravljanju meritev niso zaznali nevarnih koncentracij plina.

"Obstaja možnost, da je javljalnik sprožil izpuh iz parkiranega vozila pred stanovanjskim blokom," so navedli policisti.

Alarm zaradi dlje časa prižganega avta

Za pojasnilo, kaj se je dogajalo včeraj popoldne, smo zaprosili tudi na Domplan, ki upravlja plinovod v Kranju. Mag. Luka Šink, vodja poslovne enote Energetika v Domplanu, je pojasnil, da se je nedeljo ob 16. uri v bloku na Kebetovi 1 sprožil alarm za prisotnosti plina.

"Senzor za prisotnost plina je aktiviral požarno centralo zaradi izhajanja izpušnih plinov v bližini parkiranega motornega vozila. Omenjeno vozilo je nekaj časa obratovalo v prostem teku in ob tem so iz motorja motornega vozila vstopali dimni plini v prostor kotlovnice, kjer se sproži senzor za prisotnost plina in posledično alarm.
Ob prihodu dežurnih služb upravljalca kotlovnice in gasilcev v kotlovnici ni bilo zaznati prisotnosti zemeljskega plina".

Iz Domplana so se sporočili, da so lani v omenjeni kotlovnici pregledali opremo in jo tudi vzdrževali. Prav tako pa so tudi kot distributer zemeljskega plina sistemsko kontrolirali zunanje plinovode: in tedaj ni bilo zaznati prisotnosti uhajanja plina. "Ker se je v letošnji kurilni že drugič aktiviral alarm zaradi dimnih plinov iz motornega vozila, upravnik načrtuje postavitev fizične ovire za preprečitev parkiranja v bližini zajema zraka za kotlovnico," so napovedali iz Domplana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:09 12. Januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.