Gozdni požar v Podljubelju, na intervenciji več kot 90 gasilcev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na zelo zahtevnem in težko dostopnem terenu v Podljubelju v občini Tržič je danes popoldne zagorel gozd.
Oglej si celoten članek

Na fb strani PGD Tržič so okoli 22. ure objavili, da je gorelo na Rebru v Podljubelju.

Požar so omejili, pogasili, prekopali žarišča in jih zalili z vodo gasilci GARS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču, Podljubelj, Kovor, Tržič, Križe, Radovljica, Brezje pri Tržiču, Jelendol – Dolina, Leše, Lom pod Storžičem, Ljubno, Mošnje, Duplje, Golnik in Kropa. Pri gašenju požara je s helikopterjem sodelovala tudi posadka helikopterja Slovenske vojske.

Na intervenciji je skupaj sodelovalo več kot 90 gasilcev.

Na požarišču je čez noč ostala požarna straža, da ne bi prišlo do vnovičnega vžiga.

Policija: poškodovali daljnovod med sekanjem drevja

S Policijske uprave Kranj so pojasnili, da so 22. marca obravnavali dva požara, večjega v Podljubelju in manjšega v Velesovem.

V  Podljubelju je včeraj popoldan zagorela večja površina podrasti in gozd. Požar je nastal zaradi poškodbe daljnovoda med sekanjem drevja. Drevo je padlo nanj.  Znakov kaznivega dejanja policisti niso ugotovili.

V Velesovem je pozno popoldan zagorelo v naravnem okolju. Obravnavan je bil manjši požar.

Razglašena je velika požarna ogroženost, ki pomeni, da že majhen vir ognja (vžigalica, cigaretni ogorek, pepel, …) povzroči požar. Požar se zelo hitro širi po travnikih in gozdu. Pozivamo k veliki previdnosti, so vnovič opozorili s PU Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:53 23. Marec 2022.

    drevo pade med sekanjem na daljnovod pa ni kaznivega dejanja. a res ? kaj pa je ? jest zadanem avto …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.