Hči Primoža Petrke toži skakalni klub Triglav

Foto: Miran Šubic
Foto: Miran Šubic
Mladoletna S.P. se je hudo poškodovala, trdi njena mama Renata.
Oglej si celoten članek

Pred štirimi leti se je na skakalnici v Kranju hudo ponesrečil otrok – hčerka znanega skakalca Primoža Peterke. Ob doskoku se je osnovnošolka zaletela v drugega skakalca, ki je ostal na doskočišču. V pravdnem postopku, ki naj bi se začel danes, od SK Triglav terja 30 000 evrov odškodnine. Današnji narok je sicer odpadel zaradi odsotnosti sodnice, mama Renata pa trdi, da je nad sprejemanjem odgovornosti kluba razočarana.

Nobena skrivnost ni, da sta Primož in Renata že nekaj časa razvezana, otroci pa živijo pri materi: »Naša punčka se je hudo ponesrečila na skakalnici na Gorenji Savi leta 2016. Žal od takrat skakalni klub do mojega otroka ni korekten. Najprej so pristali na mediacijo, da bi tam iskali rešitev, zdaj smo pristali na sodišču. Prepričana sem, da se je nesreča zgodila zato, ker je bilo z otroki premalo vaditeljev, trenerjev kar je dolžnost kluba. Zato se je pač zgodilo, da otrok še ni odšel z doskočišča, ko je moja hči dobila dovoljenje in se je pognala po skakalnici. Bil je to čas, ko je bil vpis otrok zaradi uspehov Petra Prevca izreden. Tudi sama sem opozorila na to, da je otrok preveč…,« trdi Renata, ki poudarja, da njena starejša hči še vedno skače v klubu, ki naj bi bil odgovoren za nesrečo mlajše hčerke. Presenetilo jo je tudi to, da take nesreče ne prinašajo zavarovalnine lastnikom Modre kartice, ki jo sicer imajo vsi skakalci: »Kot sem bila obveščena, klub ni ustrezno zavarovan za take primere in naš ni edini. Nesreča se je pripetila tudi otroku, ki si je hudo poškodoval prst na »rampi«. Moja hči od te nesreče ne skače več,« poudarja Renata, ki je zopet prevzela dekliški priimek Bohinc po razvezi s Primožem Peterko, ki je še prisoten v skakalnem športu kot trener tujih skakalk (delal je v Turčiji ter z mladimi kitajskimi skakalkami). Po naših podatkih so v skakalnem klubu kasneje začeli sklepati pogodbe s skakalci, kjer so opredelili tudi odgovornost za morebitne nesreče.

Za pojasnilo smo prosili tudi Saša Komovca, ki je predsednik kranjskega Triglava in močno vpet v šolanje skakalcev kot pedagog: »Obžalujem tako ravnanje zoper klub, ker sem se tudi sam trudil, da bi bile posledice nesreče male skakalke čim blažje. Zdaj pa tožba! Prepričani smo, da pri nesreči nismo storili nič narobe, otrok je tekel čez iztek, ko se je pripeljala skakalka in trčila vanj. Mislim, da tega nihče ne bi mogel preprečiti. Takrat nismo bili zavarovani za take primere, zdaj pa smo. Nesreče se žal dogajajo, naša odgovornost je pač samo v tem, da je bil to trening v sklopu delovanja našega kluba…« 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.