Hitro in tekoče cepili več kot 22 tisoč ljudi v Kranju

Foto: UKC Maribor
Foto: UKC Maribor
Cepljenje proti covidu-19 poteka v kranjski vojašnici hitro in tekoče, zagotavljajo iz Zdravstvenega doma Kranj. Danes bodo poleg starejših od 60 let in kroničnih bolnikov cepili tudi 237 maturantov. V prihodnjih dneh bo po ustaljenem urniku v kranjskem Globusu in na lokacijah v sosednjih občinah potekalo tudi brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi, le na praznik 27. aprila bo to odpadlo.
Oglej si celoten članek

Iz Zdravstvenega doma Kranj so sporočili, da če bi upoštevali tudi današnje število vseh prijavljenih, bo v Kranju skupaj cepljenih 22.100 ljudi.

Na Gorenjskem je bilo do danes do 8. ure zjutraj z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljenih 40.294 ljudi, z dvema pa 17.803, navajajo na spletni strani NIJZ.
Samo za Mestno občino Kranj pa je na voljo podatek, da je od 57.133 občanov en odmerek prejelo 20 odstotkov, dva pa 8,3 odstotka občanov. Podobne odstotke precepljenosti  kot Mestna občina Kranj imajo tudi vse občine, ki jih pokriva Zdravstveni dom Kranj, se pravi Jezersko, Šenčur, Preddvor, Naklo in Cerklje. To pa pomeni nekoliko več, kot je na celotni državni ravni, ki znaša za prvi odmerek 18,7 odstotka in za dva odmerka 8 odstotkov.
Po objavljeni statistiki pri precepljenosti v Sloveniji izstopata občina Osilnica, kjer je z enim odmerkom cepljenih 38 odstotkov občanov, in občina Log Dragomer, kjer je z dvema odmerkoma cepljenih 13,5 odstotka občanov.  

Testiranje s hitrimi testi po urniku, izjema le torek

V Kranju še vedno dnevno izvajajo brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom. Enako bo tudi pred prvomajskimi prazniki, izjema bo le torek, 27. aprila, ko testiranj zaradi državnega praznika ne bo.

Brezplačno množično testiranje prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom poteka izvaja v središču Kranja v Globusu, in sicer vsak delovni dan od 9. do 12. ure, v četrtek pa še dodatno od 13. do 15. ure.

Največ obiska na testni točki beležijo ob 9. uri, zato zdravstveno osebje poziva ljudi, naj ne prihajajo množično ob tej uri, ampak se razporedijo po celotnem terminu. Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, držanje medsebojne razdalje in razkuževanje rok, obvezno je nošenje zaščitne maske.

Testiranje je mogoče opraviti tudi v Šenčurju v domu krajanov vsako sredo od 9. do 13. ure, v Cerkljah v stari lekarni vsak četrtek med 8. in 12. uro in v Naklem v Domu Janeza Filipiča v nedeljo, 25. aprila, od 8. do 13. ure.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:04 24. April 2021.

    Cepljenje poteka brez problemov povsod kjer nima prstov vmes veliki vsevedni obramboslovec Jelko Kacin.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.