Javno podjetje zaenkrat še brez zaposlenih, a z direktorjem

Foto: Arhiv občine Škofja Loka/ Sašo Kočevar
Foto: Arhiv občine Škofja Loka/ Sašo Kočevar
S 1. januarjem 2021 bo pred enim letom formalno ustanovljeno Javno podjetje Komunala Škofja Loka d.o.o. začelo z delom: na območju občine Škofja Loka bo izvajalo oskrbo s pitno vodo, odvajanje in čiščenje komunalnih in padavinskih odpadnih voda ter zbiranje določenih v vrst komunalnih odpadkov. Javno podjetje pa ima tudi že novega direktorja, in sicer je to Primož Ržen.
Oglej si celoten članek

Loški komunali d. d. Škofja Loka, dosedanjemu izvajalcu gospodarske javnih služb varstva okolja, potečejo koncesijske pogodbe 31. decembra 2020, so nam pojasnili z Občine Škofja Loka in dodali, da bo JP Komunala Škofja Loka izvajalo gospodarsko javno službo zbiranja določenih v vrst komunalnih odpadkov tudi v sosednji občini Železniki.

Na nedavni decembrski seji, ko so škofjeloški občinski svetniki tudi podali soglasje k imenovanju novega direktorja, so pristojni pojasnili, da se zaradi prenosa dejavnosti iz zasebnega na javno podjetje ne bo spremenilo veliko in da bodo tudi cene za uporabnike ostale na približno enaki ravni.

Načrtovano je, da z Loške komunale preidejo na javno podjetje tudi vsi zaposleni. Po podatkih Ajpesa je javno podjetje zaenkrat še brez zaposlenih, v rubriki zastopniki pa je napisano Ržen Primož, direktor.

Novi direktor se je kalil že v dveh komunalah

Izbrani kandidat za direktorja, Primož Ržen, je univerzitetni diplomirani ekonomist, ki izpolnjuje pogoj treh let delovnih izkušenj na vodstvenih ali vodilnih delovnih mestih, v skladu z razpisom, ki je bil objavljen dne 24. novembra 2020 na občinski spletni strani, Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje in v časopisu Gorenjski glas, so nam včeraj pojasnili z Občine Škofja Loka.

Ržen pa je bil že doslej zaposlen v škofjeloški občinski upravi na oddelku za gospodarske javne službe in prometno infrastrukturo in je tudi v imenu občinske uprave vodil projekt ustanavljanja javnega podjetja. Ržena so denimo že novembra v Železnikih na seji občinskega sveta predstavili kot zastopnika JP Komunala Škofja Loka.

Z Občine Škofja Loka so nam še sporočili, da se je na razpis za direktorja prijavilo sedem kandidatov, komisija, ki jo je vodil podžupan mag. Robert Strah, pa je kot najprimernejšega izbrala Primoža Ržena.

Ržen bo torej JP Komunala Škofja Loka, potem ko je dobil podporo občinskega sveta, vodil v prihodnjih štirih letih, kolikor traja mandat. Po naših podatkih pa se je doslej kalil že v dveh komunalnih podjetjih: v Komunali Kranj je bil svetovalec za kakovost in analize, v Komunalnem podjetju Idrija pa je bil pomočnik direktorja Bena Fekonje oziroma vodja splošnega in finančno-računovodskega področja. V Idriji je delo finančnika opravljal vse do decembra 2019, ko se je poslovil skupaj z direktorjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:19 18. December 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim …

  • 07:32 18. December 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • 17:33 17. December 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.