Katera je bohinjska kraljica?

Foto: M. Ha.
Foto: M. Ha.
Letošnji Teden gozdov je posvečen načrtovanju razvoja gozdov, izpostavljeni temi pa sta tudi gozdne učne poti in velike zveri. Do 30. maja se bo tako po vsej Sloveniji v organizaciji Zavoda za gozdove zvrstilo veliko dogodkov in prireditev, prva je bila že 20. maja, ko so odprli Pragozdno pot Krokar v Kočevski Reki.
Oglej si celoten članek

Med zadnjimi dogodki na dolgem seznamu je tudi premierno predvajanje filma Bohinjska kraljica. Kot je pojasnila Lucija Odar, si bo film o najdebelejši smreki v Sloveniji mogoče ogledati v nedeljo, 30. maja, ob 19. uri na facebook straneh Bohinj in Zavoda za gozdove Slovenije. Do takrat pa velja embargo, več  informacij o mogočni smreki torej sledi v ponedeljek.

Nekaj dogodkov bo na Gorenjskem že prej. V četrtek, 27. maja, bo Boštjan Škrlep, vodja Krajevne enote Železniki, ki sodi pod Območno enoto Kranj Zavoda za gozdove Slovenije, najprej že dopoldne za zaključeno skupino vodil po gozdni učni poti Kres v Železnikih, ki jo je zasnoval leta 2005. Ob 18. uri bo nato vodil še po gozdu na Jelovici. V uri in pol si bodo udeleženci lahko ogledali barje, močvirni gozd in posledice snegoloma v gozdu. Zbor udeležencev je ob 18. uri na Mosteh (približno devet kilometrov naprej od vasi Rudno). Vodenemu ogledu bo sledil ob 20. uri prav tako na Mosteh še literarni večer ob ognju v gozdu, ko bodo brali poezijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.