Na kraju nesreče umrl: S stranske ulice treščil naravnost v kombi

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Danes, 7. septembra, ob 13.20 se je cesti Zgornji Brnik–Grad v naselju Zgornji Brnik, občina Cerklje na Gorenjskem, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl kolesar.
Oglej si celoten članek

Kolesar je, kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, zapeljal iz stranske ulice na glavno cesto in trčil s kombijem. Za nesrečo je bil kriv kolesar, uporabljal je električno kolo. Glede identitete so policisti razkrili, da je bil pokojni odrasel moški.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so navedli, da so prvo pomoč poškodovanemu kolesarju nudili gasilci PGD Zgornji Brnik vse do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Kranj. A očitno so bile poškodbe tako hude, da kolesarju niso mogli rešiti življenja.

Na Gorenjskem sta se danes zgodili še dve prometni nesreči, a je na srečo nastala le materialna škoda. Na glavni cesti Kranj– Šenčur in v Bohinju sta bila udeležena osebni avtomobil in motorist.

Črna statistika

Kolesar, ki se je danes smrtno ponesrečil na območju Cerkelj, je letošnja 14. smrtna žrtev na gorenjskih cestah.
Štirje udeleženci so v štirih nesrečah umrli na območju Škofje Loke z okolico. V še treh drugih nesrečah,  ki  so  se  zgodile  na  območju gorenjske avtoceste, je umrlo pet udeležencev.  Na  območju  Kranja  z  okolico  in  na  Bledu  so vključno z današnjim  umrli  trije  kolesarji,  v  Kranjski  Gori je  umrla peška, en udeleženec pa je umrl na glavni cesti v Podtaboru po prevračanju vozila.

Serijo  nesreč dvokolesnikov  so policisti obravnavali tudi v zadnjih dveh dneh. V Stari Fužini, občina Bohinj, je včeraj sam padel kolesar z električnim kolesom in se huje poškodoval, v Kranju pa je na cesto padla peška, ki je ob sebi potiskala kolo. Padla je na vozilo voznika. Predvčerajšnjim so se v Kranju zgodile še štiri nesreče z udeležbo kolesarjev in mopedista.

Policija je ob teh zadnjih prometnih nesrečah na javnost naslovila posebno sporočilo: Opozarjamo in pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem v prometu. Največ k prometni varnosti lahko prispeva vsak udeleženec sam. Vozimo  defenzivno,  s  prilagojeno hitrostjo znotraj omejitev hitrosti, na križiščih upoštevajmo  pravila o prednosti, opazujmo promet ter okolico in se prilagajajmo razmeram v prometu in prometni infrastrukturi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:15 7. September 2022.

    Vse pozivanje in opozarjanje policije ne zaleže, ker tega tako in tako nihče ne upošteva.

  • 21:20 7. September 2022.

    Kolesarjev je vedno več po naših cestah, za uporabo le teh ne plačujejo nič, obnašajo pa se kot da je …

  • 19:51 7. September 2022.

    ja, namesto premze je stisnil gas. žal. sem bil pred dnevi priča turistični družini . kolesarski. za križiščem , stroga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.