Kosila bodo kuhali na Osnovni šoli Jakoba Aljaža

Foto: Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranj
Foto: Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranj
V času pouka na daljavo morajo po navodilih šolskega ministrstva občine v sodelovanju s šolam za učence, ki imajo subvencionirano šolsko kosilo, organizirati prehrano. V Mestni občini Kranj bodo to omogočili s sredo.
Oglej si celoten članek

Na podlagi okrožnice in navodil Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bodo v Mestni občini Kranj omogočili topli obrok učencem, ki imajo subvencionirano šolsko kosilo, predvidoma od srede, 11. 11. dalje, in sicer na Osnovni šoli Jakoba Aljaža. Točen termin prevzema obroka bo objavljen na spletnih straneh šol, ko ugotovijo končno število prijav. Obrok bo možno prevzeti osebno na omenjeni šoli. Brezplačni topli obrok pripada učencem, ki imajo v tem šolskem letu subvencionirano šolsko kosilo.

"Starši, ki bi želeli imeti možnost prevzema toplega obroka, javite naročilo toplega obroka po e-pošti v tajništvo šole, ki jo obiskuje učenec, in sicer najkasneje do torka, 10. 11. 2020 do 12. ure," še sporočajo s kranjske občine.

Poskrbljeno tudi za nujno varstvo

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je že v petek sprejel tudi sklep o zagotovitvi nujnega varstva za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Nujno varstvo je tako ta teden omogočeno v enotah Kranjskih vrtcev Mojca in Najdihojca od 6:00 do 16:30 ter v zasebnih vrtcih Pri Dobri Evi na Planini 2, Vila Mezinček na Svaski cesti, Waldorfskem vrtcu Jutranja zarja v Struževem in Baragovem vrtcu v Stražišču.

Pomoč pri tehnični opremi

Nekaj staršev je tudi v Kranju so pomoč pri tehnični opremi. Ti so šolam sporočili, da njihovi otroci nimajo ustrezne opreme. "Takih je na OŠ Franceta Prešerna osem. Mestna občina Kranj pomaga po svojih zmožnostih, omenjeni šoli bo občina prispevala tri računalnike," so ob tem sporočili z Mestne občine Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.