Kranj: cepljenje ob sredah in četrtkih

Foto: Profimedia Covid-19, cepljenje, Pfizerjevo cepivo
Foto: Profimedia Covid-19, cepljenje, Pfizerjevo cepivo
V Zdravstvenem domu Kranj potekajo cepljenja proti covidu-19 po novem zaradi povečanega zanimanja dvakrat na teden.
Oglej si celoten članek

Ob sredah se je možno cepiti brez naročanja od 13. do 15.30, ob četrtkih pa od 10. do 13. ure.
Kot so nam danes pojasnili iz Zdravstvenega doma Kranj, so imeli 21. septembra prvi popoletni naval (proti covidu-19 so tedaj cepili 191 pacientov, proti KME oziroma klopnemu meningoencefalitisu pa pet). Večina, to je 189 pacientov, je tedaj prejela poživitveni odmerek Pfizerjevo cepivo Omicron BA1.
Prejšnji teden, ko so organizirali cepljenje 28. in 29. septembra, je bil odziv zelo dober. V sredo so proti covidu-19 cepili skupaj 192 pacientov (večino s Pfizerjevim Omicron BA 4-5, ki »pokriva« trenutno najbolj razširjeno različico virusa covid-19 v Sloveniji, 18 pa s prilagojenim cepivom Moderne BA-1). Nekoliko slabši je bil zaradi deževnega vremena odziv v četrtek, ko so cepili 99 pacietnov, od teh 92 s Pfizerjevim cepivom Omicron BA 4-5 in sedem z Moderninim cepivom BA-1.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:32 5. Oktober 2022.

    nikoli tega strupa, pokvarjenci laznivi ze 3 leta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.