Kranj: Največ darujejo antibiotike in analgetike

Foto: arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Foto: arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
V človekoljubni akciji zbiranja pomoči za Ukrajince in ukrajinske begunce se je Mestni občini Kranj pridružilo tudi Društvo Fajdigova ambulanta. Na Gosposvetski 9 v Kranju je možno pred brezplačno ambulanto za osebe, ki so brez zdravstvenega zavarovanja, pustiti zdravila.
Oglej si celoten članek

Tomaž Krišelj, predsednik Društva Fajdigova ambulanta, je uvodoma pojasnil, da Kranjčani dobro poznajo darovanje neporabljenih zdravil. Zdravila za ljudi v stiski namreč v pro bono ambulanti zbirajo že šest let in preteklosti so denimo že pošiljali pakete v Angolo in pa tudi v Ukrajino.

"S odzivom v tej akciji smo zadovoljni. Od poziva 2. marca naprej, da se zbirajo zdravila za Ukrajino, ljudje pred našo pro bono ambulanto prinašajo različna zdravila, največ antibiotike in analgetike. Vse darovano pregledamo, če je originalno zapakirno, preverimo rok uporabe ... Gre za zdravila, ki jih ljudje hranijo doma. Kot povedo, jih kljub temu, da so jim jih zdravniki predpisali, niso jemali oziroma niso porabili do konca. Velikokrat gre tudi za zdravila pokojnih svojcev. Prav zdaj pa se je tudi prvič zgodilo, da je šel darovalec namensko v lekarno kupiti zdravila ..." je pojasnil Tomaž Krišelj.

Na vprašanje, koliko so jih zbrali v zadnjih dneh za Ukrajince, pa nismo dobili natančnega odgovora. "Precej jih je ... Na dva oziroma tri dni smo darovano zapakirali, z osebnim avtom pa smo jih nato dostavili na določena mesta humanitarnih organizacij v Kamnik ali Ljubljano," je povedal sogovornik.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.