Kranj: Poziv kolesarju s sivim treking kolesom

Foto: PU Kranj Tu, na Planini v Kranju, sta 1. aprila 2023 trčila kolesarja.
Foto: PU Kranj Tu, na Planini v Kranju, sta 1. aprila 2023 trčila kolesarja.
Kranjski policisti pozivajo kolesarja, ki je bil včeraj, v soboto, 1. aprila, v Kranju okoli 17. ure udeležen v prometni nesreči, da se oglasi na Policijski postaji Kranj ali pokliče na interventno številko 113.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili s PU Kranj, sta včeraj popoldne na kolesarski stezi v semaforiziranem križišču Ceste Boštjana Hladnika in Ceste Rudija Šeliga trčila kolesarja. V nesreči je bil poškodovan 26-letni kolesar, ki je kolesaril od Delavskega mostu proti Primskovemu. Neznani kolesar, star okoli 50 let, s sivim treking kolesom, je kolesaril iz nasprotne smeri. Oba sta se na kraju ustavila, vendar si med seboj nista izmenjala podatkov. Ker so pri 26-letnem kolesarju ugotovili telesne poškodbe, gre za nesrečo, ki jo policija mora obravnavati.

Poleg kolesarja policija prosi tudi vse druge, ki bi karkoli vedeli o omenjeni nesreči, da pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Že v petek, 31. marca, sta se na območju Škofje Loke poškodovala dva kolesarja. Prvi je padel okoli 9.30, zato policisti vodijo postopek. V drugi nesreči vodijo prekrškovni postopek zoper 24-letnega voznika, ki okoli 19. ure z avtomobilom ni pustil mimo kolesarja: v trčenju je bil kolesar lažje poškodovan.

Planica, Planica ...

Zaradi športnih dogodkov v Planici so bili v teh dneh gorenjski policisti še posebej pozorni na Kranjsko Goro, kjer so v minulih 48 urah odkrili štiri voznike, ki ne bi smeli sesti za volan.

Sinoči malo čez 20. uro je 31-letni voznik zapeljal z vozišča na brežino in se z avtomobilom prevrnil na streho. V avtomobilu sta bila še dva sopotnika. Policisti so s hitrim testom ugotovili, da je vozil tako pod vplivom alkohola (0,50 mg/l) kot tudi kokaina. Odredili so mu strokovni pregled na prepovedano drogo, a ga je odločno odklonil.  Policisti  zdaj zanj vodijo prekrškovni postopek, na okrajno sodišče pa bodo podali tudi obdolžilni  predlog zaradi vožnje pod vplivom prepovedane droge.

Preizkus alkoholiziranosti je odklonil v petek okoli 20.30 še 44-letni voznik,  ki je vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Zaradi obeh prekrškov bodo policisti napisali obdolžilni predlog okrajnemu sodišču.

Na območju Kranjske Gore so policisti v soboto ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Prvi, 35-letnik, je malo pred 5. uro zjutraj napihal 0,60 mg/l, popoldne okoli 13.30 pa tudi drugi, 38-letnik, in sicer 0,32 mg/l. Zoper oba vodijo prekrškovni postopek.

Brez dela minulo noč niso bili niti kranjski policisti. Danes malo čez polnoč so prejeli prijavo, da nekdo v stanovanju povzroča hrup ter moti nočni mir in počitek. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:47 3. April 2023.

    Plavi naj se raje ukvarjajo z iskanjem kriminalcev, ne pa da pišejo kazni za banalne zadeve....acab

  • 12:18 3. April 2023.

    Oba sta se na kraju ustavila, vendar si med seboj nista izmenjala podatkov. Ker so pri 26-letnem kolesarju ugotovili telesne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.