Kranjski vaterpolisti državni prvaki

Foto: Aleksander Sokler Vaterpolisti AVK Triglav Kranj po osvojitvi naslova državnih prvakov.
Foto: Aleksander Sokler Vaterpolisti AVK Triglav Kranj po osvojitvi naslova državnih prvakov.
Člani AVK Triglav Kranj so po zmagah na treh finalnih tekmah z VK Ljubljana Slovan postali državni prvaki.
Oglej si celoten članek

Tretja in odločilna tekma finala državnega prvenstva se je odvila 29. 5. v Kranju, Triglav je bil s 14 proti 9 boljši od VK Ljubljana Slovan in tako osvojil naslov državnega prvaka. Prav tako je Triglav pokazal premoč ljubljanski ekipi v prvih dveh finalnih tekmah državnega prvenstva: 24. 5. so bili v Ljubljani boljši od nasprotnikov z 12 : 8, 20. 5. so prišli do zmage v Kranju z enakim izidom. V finalni del prvenstva se je sicer kranjski vaterpolski klub uvrstil po 6 zmagah (proti VD Grafist Koper, AVK Branik Maribor in Calcit Water Polo), 1 neodločenemu izidu in 1 porazu (oba proti VK Ljubljana Slovan) v prvi slovenski vaterpolski ligi.

»Zmagali kot ekipa«

Triglav je bil proti Ljubljančanom prepričljivo boljši šele v finalnem delu, v začetnih krogih so bile tekme bolj negotove. »Poznalo se je, da smo šele v finalu igrali res kompletni. Mislim, da smo zmagali kot ekipa. Fantje se že dolgo poznajo, že dolgo pa nisem videl takih prijateljev in klape. Tudi, ko sem igral sam, ne vem, če smo bili taki prijatelji. To jih nosi. To se je pokazalo v finalu pokala in lige AWL, ko smo bili dvakrat v izgubljenem položaju in obe tekmi dobili. Fantje imajo tudi znanje, dober trening in izkušnje, kar da kakovost,« je po tekmi povedal trener kranjske ekipe in selektor reprezentance Krištof Štromajer.

Dvig nivoja tekmovanj

Tudi nivo tekmovanj se je močno dvignil, dodaja trener ekipe"Razlogov je več. Igrali smo tudi v evropskem pokalu, reprezentanca je nastopila na evropskem prvenstvu, zaigrali v novoustanovljeni v ligi AWL. Doma sta zelo močna Ljubljana in Maribor, kar nas prisili, da delamo in s tem napredujemo.

Sicer novoustanovljena liga AWL po kakovosti nekoliko zaostaja za prejšnjim tekmovanjem, regionalno jadransko ligo, kjer je Triglav igral v prejšnjih sezonah. Štromajer poudarja, da bi raje z vaterpolisti tekmoval v močnejšem tekmovanju. "Dobra stran lige AWL je, da je namenjena vsem slovenskim klubom. Mi smo v tej ligi lahko vključili najboljše mladince in kadete. Za reprezentante bi bilo prejšnje tekmovanje boljše. A gre za novo tekmovanje in dajmo ligi AWL čas. Ta bo pokazal, kakšno bo to tekmovanje v resnici."

"Slovenija se bo uvrsila na evropsko prvenstvo"

Najboljši slovenski vaterpolisti sicer nadaljujejo svojo pot. Klubska sezona je končana, a se bo že v petek v Kranju zbrala reprezentanca, ki jo čez tri tedne čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 v Izraelu. Tekmeci so Romunija, Švica in Finska, na prvenstvo pa se iz štirih kvalifikacijskih skupin uvrstijo zmagovalci ter tri najboljše drugouvrščene ekipe.

Selektor reprezentance je že napovedal uvrstitev slovenske ekipe na prvenstvo: »Favorit skupine je Romunija, ki se na prvenstvih redno uvršča med osmim in desetim mestom. Ima klubski projekt, vaterpolisti skupaj igrajo v ligi prvakov in so zelo uigrani. A tudi za nas lahko rečem: Slovenija se bo uvrstila na evropsko prvenstvo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.