Krivdo oba zanikata

Foto: Anže Petkovšek Tiskovna konferenca na UKC Foto: Anže Petkovšek Tiskovna konferenca na UKC Foto: Anže Petkovšek Tiskovna konferenca na UKC Foto: Anže Petkovšek Tiskovna konferenca na UKC
Vodstvo UKC Antoliča in Miloševića umaknilo iz razpisnih komisij in uvedlo revizijo.
Oglej si celoten članek

Vaneta Antoliča, predstojnika ortopedske klinike, in Zorana Miloševiča, intervencijskega radiologa, je vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana umaknilo iz vseh razpisnih komisij, kjer sodelujeta pri nakupih, ter glede nabav obeh zdravnikov uvedlo notranjo revizijo. Gre za zdravnika, ki sta bila v nedavnih kriminalističnih preiskavah osumljena prejemanja nedovoljenih daril. Oba zatrjujeta, da nista storila nič nezakonitega.

Na računu 100.000 evrov

Delam veliko in s svojim delom pridobivam denar, in sicer v UKC Ljubljana v skladu s pogodbo o zaposlitvi, občasno pa delo opravljam tudi v tujini, tako da v nobenem primeru ni mogoče govoriti o tem, da je denar, ki je bil nakazan na moj račun, podkupnina,” v pisnem sporočilu pojasnjuje Miloševič, ki ima na svojem bančnem računu 100.000 evrov nepojasnjenih sredstev. Generalni direktor UKC Ljubljana Simon Vrhunec, ki je v svojem mandatu sprejel omejitve glede dela zaposlenih na UKC pri drugih delodajalcih, o delu Miloševiča v tujini ne ve ničesar in mu dovoljenja za to ni dal.

Očitajo mu izsiljevanje

Iz sodne odredbe ne sledi, da bi bil osumljen prejemanja podkupnin,” pravi predstojnik ortopedije Antolič. Sodišče naj bi mu očitalo, da je kot predstojnik ortopedske klinike pridobitev in ohranitev posla s podjetjem Emporio Medical pogojeval z donacijskim plačilom v višini desetih odstotkov. Emporio Medical je med letoma 2009 in 2011 že doniral 20.000 evrov na račun Društva za razvoj ortopedije. Vnovična donacija v višini 16.000 evrov naj bi bila po besedah Antoliča pravno sporna. “Lastnica podjetja si je od te donacije verjetno nekaj obetala, vendar sem ji napisal, da kakršnokoli donatorstvo ne bo vplivalo na sodelovanje,” še pravi Antolič. Prav Urška Jurkovič, lastnica podjetja, pa je podala ovadbo proti Antoliču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.