Krvodajalske akcije tudi med epidemijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Območno združenje Rdečega križa Kranj bo v februarju organiziralo tri terenske krvodajalske akcije, prva bo že v ponedeljek, 1. februarja, v Šenčurju.
Oglej si celoten članek

Prva februarska terenska akcija bo v ponedeljek, 1. februarja, v Športni dvorani v Šenčurju (Pipanova cesta 43), druga bo v torek, 2. februarja, v Domu krajanov Primskovo (Jezerska cesta 41, Kranj) in tretja v četrtek, 11. februarja, v Gostilni Pr Bizjak (Zgornja Bela 20a, Preddvor).

Povsod bo odvzem krvi potekal od 7. do 13. ure.

Za darovanje krvi pa naj krvodajalci nujno prej pokličejo eno od telefonskih številk Zavoda za transfuzijsko medicino: 051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

To je potrebno, da dobijo točno uro prihoda in da pristojni s krvodajalcem preverijo še ustreznost zdravstvenih pogojev za darovanje krvi. Na kraj odvzema krvi krvodajalci vstopajo posamično.
Vse krvodajalske akcije izvajajo v skladu z vsemi varnostnimi in zaščitnimi ukrepi v epidemiji covida-19.

Zelo uspešna akcija v GARS Kranj

RKS OZ KRANJ je 21. januarja v prostorih Gasilsko reševalne službe (GARS) na Bleiweisovi 34 v Kranju že uspešno izpeljal prvo letošnjo terensko krvodajalsko akcijo: kri je darovalo kar 194 krvodajalk in krvodajalcev. Od teh jih je bilo več, ki so že preboleli covid-19. Kot poudarjajo v Rdečem križu, je njihova krvna plazma drugačna od običajne in še bolj zaželena.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.