Minister Koritnik izbral novega načelnika

Foto: M. Ha.
Foto: M. Ha.
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je po enomesečnem odločanju med dvema kandidatoma za novega načelnika Upravne enote Kranj že izbral in tudi podpisal imenovanje. Toda njegovega imena na Ministrstvu za javno upravo zaenkrat še ne razkrivajo.
Oglej si celoten članek

Po odhodu načelnika Matjaža Dovžana je na začetku septembra vodenje tretje največje upravne enote v državi, ki ima zaposlenih 79 javnih uslužbencev, prevzela kot vršilka dolžnosti načelnice mag. Renata Kozan. Za imenovanje novega načelnika je v javnosti veliko zanimanje, saj je bila Upravna enota Kranj v letošnjem letu večkrat omenjena zaradi postopkov v zvezi s tujici iz držav, ki niso članice Evropske unije.

Oba kandidata sta bila primerna

Kot smo že poročali, je posebna natečajna komisija 18. novembra z obema kandidatoma, ki sta se prijavila na razpis za novega načelnika, opravila razgovor in ugotovila, da oba izpolnjujeta pogoje in sta za razpisani položaj tudi primerna. O navedenem je komisija 23. novembra obvestila tudi ministra, ki je pristojen za imenovanje načelnika.

Z ministrstva so nam ob našem poizvedovanju, kdo je novi načelnik upravne enote, v ponedeljek, 28. decembra, pojasnili, da je minister že podpisal imenovanje, a da imena žal še ne morejo razkriti. "Izbrani osebi namreč imenovanje še ni bilo vročeno, prav tako tudi drugi osebi, ki je bila v postopku, še ni bilo vročeno, da ni bila izbrana," smo dobili odgovor iz službe za odnose z javnostmi.

Počakati bo treba na odločbo in podpis pogodbe o zaposlitvi

Ko smo danes, 30. decembra, vnovič spraševali, ali lahko razkrijejo ime novega načelnika, pa so nam z ministrstva razložili, da to še vedno ni mogoče, saj ime in priimek izbranega kandidata postane dostopno za javnost z dnem izdaje odločbe o imenovanju in podpisom pogodbe o zaposlitvi z izbrano osebo.

Iz službe za odnose z javnostmi so napisali: Pred izdajo odločbe o imenovanju in pred podpisom pogodbe o zaposlitvi se v skladu s posebnim javnim natečajem in ZJU (Zakon o javnih uslužbencih) izvedejo še vsa preverjanja, pridobitev določenih dokumentov za sklenitev pogodbe o zaposlitvi in določi datum začetka opravljanja dela načelnika, za kar se mora po pravilu dogovoriti kandidat s svojim obstoječim delodajalcem (sporazum o prenehanju delovnega razmerja, odpoved z odpovednim rokom). Javnost bo obveščena po podpisu pogodbe o zaposlitvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 04:55 31. December 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.