Na 1800 metrih uničili jugoslovansko topovsko granato

Foto: B. K. Vrh Begunjščice
Foto: B. K. Vrh Begunjščice
Pod vrhom Begunjščice na Šentanskem plazu, občina Tržič, so uspešno uničili neeksplodirano topovsko granato.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je bila na Begunjšici na 1800 metrih nadmorske višine najdena jugoslovanska topovska granata kalibra 76mm. Šlo je za ostanek granate od proženja snežnih plazov še iz časov smučišča na Zelenici.

Uničenje, bilo je popolno in brez škode, je izvedel strokovnjak državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (DEvNUS). Zavarovanje območja pa so zagotovili policisti Policijske postaje Tržič. Posredoval je tudi pripadnik GRS Tržič, ki je pripadnika DEvNUS vodil na lokacijo najdbe in nazaj v dolino ter sodeloval pri zavarovanju kraja uničevanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.