Na Laborah trčil v drog javne razsvetljave

Foto: M. Ha. Labore v Kranju. Fotografija je simbolična.
Foto: M. Ha. Labore v Kranju. Fotografija je simbolična.
Sinoči ob 22.32 je na Ljubljanski cesti na Laborah v Kranju voznik zapeljal v drog javne razsvetljave.
Oglej si celoten članek

V trčenju se na srečo nihče ni poškodoval, so pa policisti, kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, pri vozniku, ki je brez vozniškega dovoljenja, izvedli test na prepovedane droge, in ta je bil pozitiven. Zaradi vsega naštetega so proti vozniku uvedli prekrškovni postopek.
Poklicni gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, pregledali okolico, odklopili akumulator in očistili po vozišču razlite motorne tekočine.

Gorenjski policisti so sicer včeraj obravnavali osem prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami. Na Bledu sta zaradi prekratke varnostne razdalje trčila dva udeleženca. Ena potnica se je lažje poškodovala.
Zgolj z materialno škodo pa se je končala nesreča v Bohinju: voznica je, kot poročajo s PU Kranj, zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (0,69 mg/l) trčila v odbojno ograjo. Tudi proti njej so policisti uvedli prekrškovni postopek.

V četrtek spet grozi kaos na gorenjski avtocesti

Danes bo promet predvidoma še običajen, jutri, v sredo, 15. junija, popoldne pa naj bi se začel močno povečevati. Predvidena je povečana gostota prometa od Avstrije proti Hrvaški. Zelo visoka gostota prometa pa bo predvidoma v četrtek, 16. junija, zaradi praznika (Sveto rešnje telo in sveta rešnja kri) na Hrvaškem, v Avstriji, večjem delu Nemčije, delu Švice, ...
Pred tremi tedni se je v enakih okoliščinah  (kot  bo  ta četrek) promet zaradi velikega tranzita začel ustavljati že v jutranji  konici pri  Kranj  zahodu in potem na celotni relaciji proti Ljubljani. Policija zato poziva k previdnosti, preverjanju razmer na cesti pred odhodom na pot in vzdrževanju reševalnega pasu.

V  četrtek, 16. junija, bo v Avstriji do 22. ure v veljavi odredba o omejitvi prometa, zato vstop za tovorna vozila ne bo mogoč. Policija opozarja voznike tovorih vozil, naj se čez dan ne ustavljajo na koncu gorenjske avtoceste na Hrušici, ampak naj se že prej sami izključijo na počivališčih. Ob zastoju tovornih vozil na koncu avtoceste je treba pustiti prostor oziroma dovolj razdalje za izključevanje vozil z avtoceste proti Hrušici.

https://www.promet.si/sl/prometni-koledar

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.