Na ogled sodobna kinetična keramika

Foto: Zavod Carnica
Foto: Zavod Carnica
Zavod Carnica danes, 23. maja, med 16. in 20. uro v Layerjevi hiši, Stolpu Škrlovec in na drugih lokacijah v starem mestnem jedru Kranju odpira πr kvadrat, razstavo sodobne kinetične keramike. Ta predstavlja raznolik nabor postavitev v prostoru, ki jih gradi predvsem glina v gibanju. Razstava bo na ogled do 18. maja.
Oglej si celoten članek

Instalacije na razstavi povezujejo keramiko z drugimi mediji, kot so grafika in reciklirani materiali, ter jo umeščajo v prostor krajine in povezovanja z drugimi živimi bitji.
Na ogled bodo dela izbranih na odprtem pozivu in dela študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Ti so se v okviru umetniške rezidence povezali še s podiplomskimi študenti Naravoslovnotehniške fakultete.

Z najboljšimi deli preteklih let se bo predstavila tudi gostujoča razstava Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.