Navadna kolesa tudi letos ostajajo v uporabi

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Navadna kolesa v sistemu KRsKOLESOM bo mogoče tudi letos uporabljati v zimskem času, električna pa bodo do konca tega tedna pospravili z vseh postaj in jih v uporabo vrnili spomladi.
Oglej si celoten članek

Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM, ki deluje v Mestni občini Kranj (MOK), je tudi letos deloval  v skupnem sistemu Gorenjska.bike, v katerega je od letos vključenih sedem občin, in sicer poleg kranjske še občine Naklo, Cerklje na Gorenjskem, Radovljica, Škofja Loka, Tržič in Jesenice. Vse naštete z izjemo Škofje Loke so letošnjo kolesarsko sezono že končale in zaprle sistem izposoje koles do pomladi 2023.

S paketom KRsKOLESOM bo tako v zimskem obdobju izposoja koles možna na območju MOK, ki od letošnje jeseni ponuja kolesa na 29 postajališčih. Zadnja pridobitev je postajališče pred Kovačnico – podjetniškim inkubatorjem Kranj na Poštni ulici, kjer so namestili kolesa z novo grafično podobo, in sicer v barvah občinske zastave. Prehod bo postopen, kar pomeni, da poleg novih rdeče-belih v uporabi ostajajo tudi kolesa v zeleni barvi.

Sistem KRsKOLESOM bo tako tudi letos v zimskem obdobju deloval neprekinjeno. Uporabnikom bodo na voljo navadna kolesa, medtem ko bodo električna pospravili, saj pri temperaturah pod ničlo baterije na električnih kolesih ne delujejo optimalno. V uporabo jih bodo vrnili spet spomladi prihodnje leto.  MOK, ki se ponaša z nazivom najbolj e-mobilnostne mestne občine v letu 2021 in evropske destinacije odličnosti 2023, s tem občane in obiskovalce spodbuja k trajnostni mobilnosti, posledično k bolj zdravemu načinu življenja in bivanju v čistejšem okolju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.