Ni še soglasij, cepljenje v domovih prestavljeno

Foto: PR ZD Kranj Odprto cepljenje proti covidu-19 v telovadnici Vojašnice Petra Petriča Kranj 23. junija 2021.
Foto: PR ZD Kranj Odprto cepljenje proti covidu-19 v telovadnici Vojašnice Petra Petriča Kranj 23. junija 2021.
Danes, 13. septembra, bi morala terenska ekipa Zdravstvenega doma Kranj s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepiti stanovalce v DSO Taber v občini Cerklje na Gorenjskem. Jutri naj bi cepljenje potekalo v domovih starejših v Kranju in Naklem in v petek še v Preddvoru. A so cepljenje v vseh štirih domovih prestavili na prihodnji teden.
Oglej si celoten članek

Vzrok za prestavitev cepljenja stanovalcev v domovih starejših je, kot so danes sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj, v tem, da še v vseh štirih domovih pridobivajo soglasja stanovalcev oziroma njihovih svojcev. Tako da bodo ta cepljenja s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19 v domovih za starejše predvidoma opravili v prihodnjem tednu.

V sredo in četrtek pa bodo, kot je bilo že najavljeno, v kranjski vojašnici nadaljevali z množičnim cepljenjem starostnikov s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19. Ta teden so povabili 666 starejših od 70 let.

Jutri, v torek, 14. septembra, bo mobilna enota ZD Kranj cepila vse, ki bodo to želeli, na odprtem terminu v Zdravstveni postaji Naklo, in sicer od 12. do 14. ure.

V kranjski vojašnici bo sicer cepljenje proti covidu-19 to sredo potekalo od 7. ure naprej. Najprej bodo cepili naročene, od 11.30 do 13.30 pa nenaročene.
V četrtek bodo prav tako v zgodnejših urah cepili naročene, od 13.30 do 14.30 nenaročene otroke in nato še odrasle nenaročene do 17. ure.

Cepiti se je mogoče na t. i. odprtem terminu jutri, v torek, 14. septembra tudi v Škofji Loki in Tržiču. V TIC v Škofji Loki na Kidričevi cesti 1A (Stari Petrol) od 8. do 12. ure in v Zdravstvenem domu Tržič od 14. do 16.30. Predvidoma ta teden bodo s tretjim odmerkom cepili stanovalce v domu Petra Uzarja v Tržiču.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.