Nov protokol testiranja v ZD Kranj

Foto: arhiv Žurnal24 Zdravstveni dom Kranj.
Foto: arhiv Žurnal24 Zdravstveni dom Kranj.
V skladu z novim protokolom testiranja na okužbo z virusom covid-19, ki ga je včeraj predstavil minister za zdravje, so tudi v Zdravstvenem domu Kranj danes ukinili posebno telefonsko številko, na kateri so se lahko pozitivni na HAG testu prijavili na test PCR.
Oglej si celoten članek

Vse potrebne informacije dobijo pacienti na spletni strani ZD Kranj.
Tudi ob koncih tedna v ZD Kranj ne bodo več izvajali testov PCR po naročilu pacientov, temveč izključno na podlagi strokovnih kriterijev – se pravi za osebe s težjimi znaki okužbe in ranljive skupine oziroma ogrožene (kronični bolniki, imunokompromitirani, starejši, nosečnice) ter za osebe, kjer se lahko pričakuje težek potek bolezni.

Vsi drugi pacienti bodo usmerjeni k pooblaščenim izvajalcem HAG testiranj, tako pri osebnem zdravniku kot v Ambulanti nujne medicinske pomoči, je danes sporočil Tomaž Bratož, pristojen za odnose z javnostmi v Zdravstvenem domu Kranj.

Cepljenje proti covidu-19 v vojašnici samo v sredo

Zaradi manjšega zanimanja bo cepljenje proti covidu-19 v Vojašnici Petra Petriča na Bleiweisovi v Kranju tudi ta teden potekalo samo en dan v tednu, in sicer jutri, v sredo, 2. februarja. Od 13. ure do 13.30 bodo na vrsti najprej naročeni, od 13.30 do 18. ure bo odprto cepljenje, na katerega lahko pridejo vsi, ki to želijo. Na voljo bodo vsa cepiva proti covid-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) in cepivo proti sezonski gripi. Možno je tudi sočasno cepljenje.

V Kranju danes nov rekord

Po podatkih Sledilnika covid-19 je na današnji dan aktivno okuženih 5230 prebivalcev Mestne občine Kranj, kar je rekord rekordov. Samo včeraj so okužbo na novo potrdili 379-tim Kranjčanom.

V občini Škofja Loka je aktivno okuženih s covidom-19 že 2283 prebivalcev, Jesenice 1847, Radovljica 1567, Šenčur 928 in Cerklje na Gorenjskem 807. Najslabše epidemiološke razmere na Gorenjskem pa so že nekaj dni zapored v občini Gorenja vas - Poljane (812 aktivno okuženih), sledi ji občina Železniki s 679 aktivno okuženimi prebivalci. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.