Ob HE Sava v Kranju našli italijanski mini

Foto: Elektro Gorenjska V požaru septembra 2022 je bila poškodovana tudi hidroelektrarna na Savski cesti v Kranju.
Foto: Elektro Gorenjska V požaru septembra 2022 je bila poškodovana tudi hidroelektrarna na Savski cesti v Kranju.
Danes, v nedeljo, so v strugi reke Save v Kranju blizu Hidroelektrarne Sava našli dve neeksplodirani italijanski minometni mini.
Oglej si celoten članek

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so danes zgodaj zjutraj ribiči ob pomoči gasilcev PGD Topole umikali ribe iz struge reke Save pri hidroelektrarni na Stari cesti v Kranju, kjer bodo v prihodnje potekala gradbena dela. Kot je znano, je v bila v požaru septembra lani v Majdičevem mlinu tako močno poškodovana tudi Hidroelektrarna Sava, da ni mogla več obratovati, zato so se v Elektro Gorenjska, ki je lastnik hidroelektrarne, z njo pa upravljajo Savske elektrarne, odločili za sanacijo.

Danes so ob znižanju gladine vode v rečni strugi najprej našli 3,37 kilograma težko minometno mino kalibra 81 milimetrov in to sporočili regijskemu centru še pred 8. uro. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije sta jo odstranila, ob pregledu dodatnih 400 metrov struge pa sta našla še 6,85 kilogramov težko italijansko minometno mino, kaliber 81mm, tipa GR.C. Nevarni najdbi sta uničila v bližini kraja najdbe.

Pestri dnevi pred polno luno

Štiri tatvine, med njimi ena zares nesramna na območju letališča na Brniku, nasilje v družini, enajst prometenih nesreč, 19 kršitev javnega reda in miru ... je samo del dogodkov, katere so v petek in soboto obravavali gorenjski policisti s Policijske uprave Kranj.

S PU Kranj so, danes, v nedeljo, poročali, kako je neznani tat izkoristil dobroto voznika avtobusa, ki je na letališče na Brniku pripeljal potnike in jim pomagal zlagati potovalne torbe. Nepridiprav je medtem s police pri voznikovem sedežu ukradel denarnico z izkupičkom. Voznik avtobusa je v nadaljevanju v enem izmed bližnjih zabojnikov denarnico z dokumenti sicer našel, a denarja v njej ni bilo. Neznanec si je protipravno prilastil do 500 evrov.

Zelo žalosten je bil zagotovo tudi smučar, ki ga je neznanec okradel v Kranjski Gori v soboto med 11. in 11.50. Tat je odnesel smuči Elan, tip ACE SLX, dolžine 164 cm , zeleno-modre barve in palice Scott, temno sive barve, dolžine 125 cm. Lastnik je z dejanjem oškodovan za okoli 650 evrov, so navedli policisti.

Kranjskogorski policisti so v petek popoldne obravnavali nasilje v družini, in sicer je bila 50-letna hči tako nasilna do starša, da so ji izrekli prepoved približevanja. O dejanjih policisti še zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kot smo že navedli, se je v petek in soboto zgodilo 11 prometnih nesreč, v 10 je trpel le "pleh", na območju Kranja pa se je 52-letni voznik v soboto okoli 21. ure lažje poškodoval. Zaradi neprilagojene hitrosti je v levem ovinku trčil v prometni znak in ograjo, policisti pa so ugotovil, da je bil še pod vplivom alkohola (0,90  mg/l).

Med prometnimi nesrečami z materialno škodo pa omenimo le dve: v noči s sobote na nedeljo, okoli polnoči, je mladi 19-letni voznik na območju Bohinja zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku zapeljal na drugo stran, in z avtomobilom trčil v ob cesti zložene hlode.

Tržiški policisti so v petek  okoli  10.30 obravnavali voznika, ki je z avtomobilom trčil v divjad. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,38 mg/l. Za vožnjo pod vplivom alkohola so mu zato izdali plačilni nalog.
Dvema voznikoma pa so policisti zasegli avtomobila. Prvega, starega 18 let, so ustavili na območju Radovljice v petek, ob 23. uri, drugega, starega 46 let, pa na območju Škofje Loke v soboto okoli 2. ure zjutraj. Nobeden od njiju ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, 46-letnik pa je bil za povrh še pod vplivom alkohola (0,78 mg/l)

Nedostojno se je vedel tudi do policistov

Kranjski policisti so v soboto okoli 20. ure intervenirali v zasebnem prostoru zaradi spora med moškim in žensko v zuanjzakonski skupnosti. 27-letni moški se je med interveniranjem nedostojno vedel tudi do policistov. Za oba prekrška policisti vodijo prekrškovni postopek.

Težave zaradi močnega vetra

V soboto med 9.30 in 11.30 so policisti zaradi vetrovnih vremenski razmer sprejeli več klicev o motenem cestnem prometu. Tako je bilo po javnih in nekategoriziranih cestah več podrtih dreves, kamenja, prometnih znakov in ostalih predmetov, ki so ovirali varnost cestnega prometa po več krajih Gorenjske. Določene ceste so bile do odprave ovir za kratek čas tudi zaprte. Po podatkih policije nihče ni bil telesno poškodovan, le na območju Kranja sta bila poškodovana dva parkirana avta, v Bohinju pa en avto.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:58 6. Februar 2023.

    Pa dobro, kaj je ljudem no?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.