Okusi Škofjeloškega tudi z vrhunsko kulinariko

Foto: Razvojna agencija Sora Kot glavno jed v okviru festivalskega menija bodo v gostilni Danilo v Retečah ponudili loško mešto s črnimi istrskimi tartufi. Loška mešta je sicer stara škofjeloška jed, narejena iz polente in krompirja.
Foto: Razvojna agencija Sora Kot glavno jed v okviru festivalskega menija bodo v gostilni Danilo v Retečah ponudili loško mešto s črnimi istrskimi tartufi. Loška mešta je sicer stara škofjeloška jed, narejena iz polente in krompirja.
Od jutri, sobote, 8. januarja, do vključno 30. januarja 2022, bo na širšem območju Škofje Loke v enajstih gostilnah in turističnih kmetijah potekal prvi kulinarični festival - Okusi Škofjeloškega.
Oglej si celoten članek

Škofjeloško območje v sebi skriva številne kulinarične zgodbe. Raznolikost zelenjave s podeželskih vrtov, gobe in gozdni sadeži iz lokalnih gozdov, sadje s travniških sadovnjakov, sveže in zdravo meso, zelišča in med, ki ga marljivo nabirajo čebele … Vse to je osnova kulinarične ponudbe, ki so jo gostinci uvrstili v svoje jedilnike, saj se zavedajo sodobnih trendov in pomena zdravega prehranjevanja, ki temelji na sezonskih jedeh in živilih lokalnega izvora.

S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, vključno s turističnimi kmetijami, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. S tem se postavlja tudi nov kulinarični temelj dodatne turistične ponudbe na Škofjeloškem, so sporočili iz Razvojne agencije Sora.

Nujne so predhodne rezervacije

Dobrote lokalnih kuharskih mojstrov bodo pripravili: Danilo gostilna & vinoteka, Gostilna Kašča, Gostilna Lipan, Gostilna Pr' Pepet, Gostilna Pri Boštjanu, Gostilna Starman, Gostišče Tolc, Penzion in gostišče Lajnar, Restavracija Na Vasi, Turistična kmetija Jamnk in Turistična kmetija Pri Marku.

Ponudniki napovedujejo vrhunsko pripravljene jedi iz lokalnih živil po izbranih receptih. Enotna cena menijev je 25 evrov. Nujne pa so predhodne rezervacije.

Festival bo potekal v okviru istoimenskega projekta v sodelovanju med partnerji: Razvojna agencija Sora, Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, KGZS – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj ter Društvo za razvoj podeželja Resje. Projekt sofinancirata Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:13 8. Januar 2022.

    A Belogardistični štruklji polnjeni z SDS- ovim sranjem bodo tudi?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.