Okužba zašla tudi v Dom upokojencev Kranj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na območju Mestne občine Kranj je s covidom-19 aktivno okuženih 783 prebivalcev, samo v zadnjih dveh dneh, 5. in 6. januarja, so s testom PCR potrdili na novo 135 oziroma 146 okužb. Z današnjim dnem pa imajo potrjeno okužbo tudi v kranjskem domu za starejše.
Oglej si celoten članek

Nadja Gantar, direktorica Doma upokojencev Kranj, je za Žurnal24 pojasnila, da je v enoti za demenco trenutno osem stanovalcev, ki imajo potrjeno okužbo na covid-19, a da nimajo vidnih znakov okužbe ali pa v zelo blagi obliki. "V skladu s priporočili epidemiologinje smo testirali vse stanovalce v tej enoti in znotraj nje organizirali rdečo cono," je navedla in poudarila, da nihče od stanovalcev ni bil hospitaliziran.

S testom PCR je bila okužba potrjena tudi pri treh zaposlenih, v izolaciji pa je trenutno zaradi rizičnih stikov še pet zaposlenih.  

Trenutno je v Domu upokojencev Kranj 208 stanovalcev in 174 zaposlenih.

Brez obiskov v enoti za dementne stanovalce

V obvestilu svojcem in obiskovalcem, objavljenem na spletni strani Doma upokojencev Kranj, vodstvo doma zagotavlja, da v domu izvajajo vse potrebne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. Obiski začasno tako v rdeči coni oziroma enoti za demenco niso dovoljeni. Pred predhodno najavo preko recepcije pa na željo svojcev omogočijo viber klic.

V drugem delu doma pa obiski potekajo še naprej brez najave, velja le časovna omejitev časa obiska, in sicer od 9. do 11. ure in od 15. do 17. ure. Na obisk lahko pride le en zdrav človek na stanovalca za 15 minut. Izpolnjevati pa mora tudi pogoj pogoj PCT, ves čas obiska mora nositi masko FFP2 in zaščitno opremo ter si razkužiti roke.

Vso potrebno zaščitno opremo obiskovalci prejmejo na recepciji doma.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:45 9. Januar 2022.

    Predvidevam, da potem, ko so vse napadli z boosterjem? Nic, kaj cmo, cimprej cetrto dozo, pa kdor prezivi, prezivi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.