Po gorenjki divjali več kot 200 na uro

Foto: PU Kranj Ta voznik je vozil na 1. april, dan norcev, 210 kilometrov na uro.
Foto: PU Kranj Ta voznik je vozil na 1. april, dan norcev, 210 kilometrov na uro.
Gorenjski prometni policisti so včeraj, 1. aprila, na avtocesti obravnavali kar tri voznike, ki so pri omejitvi 130 kilometrov na uro vozili s hitrostjo nad 200 kilometrov na uro.
Oglej si celoten članek

Pri slovenskem državljanu so policisti izmerili hitrost 204, pri dveh tujcih pa 208 oziroma 210 kilometrov na uro, je danes sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

"Ne jemljite vožnje z levo roko"

Policisti ob tem znova pozivajo voznike k upoštevanju omejitev hitrosti in defenzivni vožnji.

Vožnja je eno najtežjih opravil, ker se odvija v okoliščinah neprestanega prilagajanja razmeram in je zato ne smemo jemati z levo roko.

Vsak trenutek namreč voznik izvaja vrsto opravil, ki so odločilnega pomena za to, da promet poteka čimbolj varno. Med njimi se lahko v zgolj nekaj sekundah zvrstijo zaviranje, pospeševanje, spremljanje vzvratnega ogledala, opazovanje vozil pred seboj, zaznavanje okolice in dejanj drugih voznikov, vrtenje volana, vklapljanje smernika, premik, dajanje prednosti, pri čemer pozornost vozniku med vsem tem lahko vzame tudi prenosni telefon.

Napake imajo lahko posledice. Na vseh nas je, da tveganja z varno udeležbo v prometu zmanjšujemo in da ne pride do nesreče ali ogrožanj. Vozimo pametno! pozivajo s Policijske uprave Kranj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.