Po nakazilu več kot 10 tisoč evrov ostal praznih rok

Foto: Profimedia
Gorenjski kriminalisti so dobili prijavo občana, da ga je ogoljufal prodajalec iz tujine, s katerim sta se po telefonu dogovorila za nakup avtombila.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je šlo za nakup vozila iz tujine preko spleta. Kupec in domnevni prodajalec sta se za nakup dogovorila po telefonu, kupec pa je kupnino nakazal preko spleta.

Vozilo naj bi prevzel pri trgovcu, vendar je oškodovanec pri dogovarjanju za prevzem ugotovil, da to ne drži. Vse okoliščine kažejo na goljufijo z lažnim prikazovanjem okoliščin. Žrtev je oškodovana za več kot deset tisoč evrov, kriminalisti pa o prijavi vodijo postopek.

S PU Kranj opozarjajo, da naj bomo previdni pri tovrstnih nakupih, sploh če nam blago preko spleta ponujajo po neprimerno nižji ceni od cene primerljivega blaga na trgu. Pozorni moramo biti pri nakupih, ko gre za plačila blaga v tujino in ko finančni transfer poteka po sistemu Western Union, kjer je mogoče skriti identiteto prejemnika denarja. Previden je treba biti tudi,  ko od nas zahtevajo vnaprejšnje plačilo oziroma so okoliščine posla kakorkoli sumljive.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.