Po nesrečah pridržali 22-letnika in 43-letnico

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
V soboto, 14. januarja, je v Hrastjah, Mestna občina Kranj, malo pred 7. uro zjutraj pri trku v drog javne razsvetljave zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili poklicni gasilci GARS Kranj, ki so tudi zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.
Oglej si celoten članek

Policisti so na Gorenjskem v zadnjih 48 urah obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in 16 z materialno škodo. O nesreči, v kateri se je voznik lažje poškodoval v noči s petka na soboto, so bili kranjski policisti obveščeni v soboto zjutraj. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal s ceste, se z vozilom prevrnil na bok in nato pristal nazaj na kolesih. Sledi mu prekrškovni postopek.

O nesreči v Hrastjah, ki smo jo omenili v uvodu, so s Policijske uprave Kranj v današnjem pregledu dogodkov zapisali, da je 22-letni voznik z avtom, v katerem sta bila dva sopotnika, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v drog javne razsvetljave, nato pa še v drevo, kjer se je avtomobil vžgal in pogorel v celoti. Po prvih podatkih ni bil nihče poškodovan. Voznik je avtomobil vozil brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo in pod vplivom alkohola  (0,86  mg/l). Odredili so mu strokovni pregled na alkohol in pridržanje do 12  ur. Policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah in vodijo postopek tudi v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.
Prav tako v soboto dopoldne so kranjski policisti obravnavali 21-letnega voznika, ki je z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno vozišče in trčil v voznico, ki se je z avtom pravilno pripeljala po nasprotnem pasu. Tudi ta povzročitelj je bil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l). Sledi mu prekrškovni postopek.
Blejski policisti so v soboto dopoldne obravnavali 25-letnega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, trčil v ograjo stanovanjske hiše in pobegnil. Naknadno so ga izsledili, pri hitrem testu na prepovedano drogo je bil pozitven. Policisti so mu v nadaljevanju odredili še strokovni pregled in za njega vodijo prekrškovni postopek.
Jeseniški policisti so sinoči obravnavali 43-letno voznico, ki je z avtomobilom trčila v avtomobil voznika, ki je vozil pred njo. Bila je pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Odrejeno ji je bilo pridržanje do 12 ur. Policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah in vodijo postopek tudi v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Takoj kršil prepoved približevanja

Blejski policisti so v petek popoldne prejeli prijavo o nasilju v družini. Moškemu je bila izrečena prepoved približevanja do izven zakonske partnerice in otrok. Zvečer je moški to prepoved kršil, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Spet številni vlomi 

Kranjskogorski policisti so v petek popoldne obravnavali tatvino nahrbtnika, v katerem so bili poleg prenosnega telefona in denarja tudi oškodovančevi dokumenti.

Radovljiški policisti so v petek zjutraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v notranjost vstopil nasilno skozi manjše okno. Pregledal je prostore in odnesel nakit in denar. O vrednosti "plena" policija ne poroča.
Kranjski policisti so v soboto dopoldne obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Neznanec je nasilno vstopil v objekt skozi
balkonska vrata. Pregledal prostore in si ni ničesar prilastil. V soboto popoldne so kranjski policisti obravnavali še vlom v stanovanjsko hišo. Neznanec je nasilno vstopil v notranjost skozi garažo. Pregledal prostore in si prilastil zaenkrat še neznano vrednost nakita in denarja.
Jeseniški policisti so v soboto popoldne obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Nekdo je želel nasilno vstopiti skozi balkonska vrata, vendar mu to ni uspelo.
Kranjski policisti so bili danes, v nedeljo, zgodaj zjutraj obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Neznani storilec je odnesel več kosov orodja, vrednih okoli deset tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.