Pod Sv. Petrom pristal na 20 metrov visokem drevesu

Foto: GRS Radovljica jadralni padalec, reševanje, vrvna tehnika, GRS Radovljica
Danes, v nedeljo, 26. marca, so imeli delovno popoldne reševalci GRS Radovljica, že navsezgodaj zjutraj pa so kranjski policisti posredovali zaradi nasilja v družini.
Oglej si celoten članek

Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, je jadralni padalec okoli 13. ure pristal pod vrhom Svetega Petra nad Begunjami v naselju Poljče na 20 metrov visokem drevesu.

Foto: GRS Radovljica jadralni padalec, reševanje, vrvna tehnika, GRS Radovljica

Gorski reševalci GRS Radovljica so nepoškodovanega jadralnega padalca z vrvno tehniko rešili z drevesa.

S Policijske uprave Kranj so pozneje v zvezi s prisilnim pristankom sporočili, da je 48-letnik poletel z vzletišča Sveti Peter. Med letenjem mu je sunek vetra zaprl padalo, začel je izgubljati višino in je pristal v krošnjah dreves. Policisti, ki so na kraju zbrali obvestila, so potrdili, da so nepoškodovanega jadralnega padalca z drevesa spravili gorski reševalci. O dogodku pa bodo, so navedli s PU Kranj, obvestili preiskovalca nesreč.

Nasilje, nasilje

Kranjski policisti so danes zjutraj okoli 5.20 obravnavali nasilje v družini. 23-letnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja do očeta. O mladeničevih dejanjih policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nekaj ur prej, v soboto okoli 21.30, so jeseniški polisti obravnavali nasilje med partnerjema. 50-letni moški je bil nasilen do svoje partnerice. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi kršenja javnega reda in miru so radovljiški policisti posredovali v petek zvečer, ker se je 63-letnik na javnem kraju nedostojno vedel do drugega moškega, kar tri intervencije pa so imeli kranjski policisti. Najprej v soboto ob 2.40 zaradi preglasne glasbe v zasebnem prostoru. Zoper kršiteljico že vodijo postopek, prav tako pa vodijo postopek tudi proti 33-letniku, ki je v soboto okoli 23. ure v gostinskem lokalu z roko udaril drugega moškega, in še zoper 28-letnika in 39-letnika, ki sta se stepla danes, v nedeljo, malo pred 1. uro stepla v gostinskem lokalu.  

Izginila hlodovina

S Policijske uprave Kranj so danes v pregledu dogodkov med drugim poročali o tatvini osem kubičnih metrov hlodovine na območju Radovljice. Hlodovina v vrednosti približno tisoč evrov je izginila v noči s petka na soboto Policisti zbirajo obvestila o storilcu, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vozili pod vplivom alkohola

V minulih 48 urah so gorenjski policisti obravnavali več nesreč, v eni, na območju Kranja, sta v soboto malo pred 14. uro lažje poškodovali dve potnici. Kot navajajo s PU Kranj, je 33-letnik z avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil voznika pred seboj in s kraja nesreče odpeljal. V avtomobilu, v katerega je trčil, sta bili lažje poškodovani potnici. Povzročitelja so izsledili, policisti pa so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,27 mg/l) in brez veljavnega vozniškega  dovoljenja, za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli in odredili strokovni pregled na alkohol. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper povzročitelja nesreče  vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Danes nekaj pred 1. uro zjutraj so kranjski policisti obravnavali še 46-letnega voznika, ki je vozil tovorno vozilo iz Naklega proti Dupljam. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal na nasprotni pas, trčil v varnostno ograjo in se prevrnil na bok. Voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,50 mg/l). Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali, začasno odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur in zanj vodijo prekrškovni postopek za oba prekrška.

Prometni policisti so imeli v petek okoli 10.45 na gorenjski avtocesti v postopku še prehitro tujo voznico, ki pa je, kot so ugotovili, tudi preveč spila (0,54 mg/l). Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur. Na kraju so ji za oba prekrška izdali globo.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:40 28. Marec 2023.

    Tudi jaz sem z padalom pristal na 15 metrov visokem drevesu po ponesrečenem štartu , tako, da so me reševali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.