Pomagajo si s študenti in sodelavci

Foto: M. Ha. Čirče Kranj po požaru Foto: M. Ha. Čirče Kranj po požaru Foto: M. Ha. Čirče Kranj po požaru
Po velikem požaru 11. februarja na Smledniški cesti v Kranju, v katerem sta pogorela trgovina in gostinski lokal, poškodovana pa je bila tudi skupna kurilnica, se v ponedeljek, 22. februarja, vračajo otroci v svoj matični vrtec v Čirče. Le postopno pa se po zaprtju vrtcev zaradi epidemije covid-19 tudi v javni vrtec vračajo vpisani malčki, je danes potrdila mag. Tea Dolinar, ravnateljica Kranjskih vrtcev.
Oglej si celoten članek

V požaru je nastala velika materialna škoda, le zaradi hitrega in učinkovitega posredovanja gasilcev pa je ostal vrtec v Čirčah nepoškodovan. V teh dneh so izsušili prostore, preverili elektroinstalacije, izmerili vsebnost ogljikovega monoksida in uredili ogrevanje.

Večina od 53 otrok iz enote Čirče je v minulih dneh sicer ostala doma, za vse druge pa so poskrbeli v bližnjih enotah Čebelica in Mojca.

Na vprašanje, koliko od 1600 vpisanih otrok je prihajalo v tem tednu v Kranjske vrtce, ki je največji vzgojno-izobraževalni zavod v državi, je ravnateljica odgovorila, da jih je bilo že približno 70 odstotkov.

Še vedno pa imajo v Kranjskih vrtcih težave s kadrom. "Pestijo nas karantene in bolniške do 30 dni. A ves čas ohranjamo mehurčke in si pri tem pomagamo s študenti in sodelavci iz drugih enot, kjer je kadra glede na število prisotnih otrok dovolj," je navedla mag. Tea Dolinar.

O cepljenju zaposlenih nikakršnih navodil in informacij

Glede cepljenja zaposlenih oziroma ali je predvideno skupinsko cepljenje proti covidu-19 v okviru Zdravstvenega doma Kranj ali je to individualna stvar in skrb vsakogar, pa je ravnateljica kratko odgovorila, da o tem nimajo v Kranjskih vrtcih nikakršnih navodil in informacij.

Pred enim mesecem je ravnateljica Kranjskih vrtcev mag. Tea Dolinar opozorila na veliko stisko. Za STA je povedala, da jim zaradi bolniške odsotnosti, karantene, varstva četrtošolcev in petošolcev ali zavrnitve testiranja manjka kar 50 od 220 strokovnih delavcev.

Primorani so bili zmanjšati število oddelkov in skrajšati delovni čas, kar je zelo razburilo tiste starše, ki delajo v Ljubljani in v devetih urah ne morejo priti po otroke. Na težave so opozorili tudi ministrstvo.

"Imamo hudo pomanjkanje kadra, tako ob vrnitvi otrok 26. januarja nismo mogli oblikovati vseh 94 oddelkov, temveč smo jih le 85," je za STA pred slabim mesecem izjavila  mag.Tea Dolinar. Takrat so morali zaradi pomanjkanja kadra združiti otroke iz različnih oddelkov, a takrat se je v Kranjske vrtce vrnilo le dobrih 60 odstotkov vseh otrok, čeprav so po informativnih prijavah pričakovali 75 odstotkov otrok.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.