Ponesrečeno smučarko imobilizirali in odpeljali s helikopterjem

Foto: Vlada RS helikopter SV, smučišče, reševanje
Foto: Vlada RS helikopter SV, smučišče, reševanje
Danes malo pred 12. uro se je na poti proti Suhem rušju na območju Zelenice v občini Žirovnica poškodovala turna smučarka.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali, da so v današnji nesreči posredovali gorski reševalci postaje GRS Tržič in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z združeno ekipo GRS in Helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu.

Poškodovanko turno smučarko so oskrbeli, imobilizirali, jo dvignili v helikopter in prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Suho rušje oziroma Suho ruševje je krnica na nadmorski višini 1916 metrov med Palcem, Zelenjakom in Vrtačo.

Helikopter tudi po smučarja na Krvavec

Posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči pa je morala kmalu nato še na smučišče Krvavec: tam se je namreč malo pred 16. uro poškodoval smučar.

Poškodovanega so odpeljali v UKC Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:54 14. Marec 2021.

    samo ,da ni spet okužena nosečnica ,hvala bogu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.