Vozilo zapeljalo v Blejsko jezero, poplavljene ceste, ogrožene hiše in še plaz

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Na nekaterih gorenjskih cestah je danes veliko vode. Največje težave so imeli v Podvinu, Topolinu pri Kranjski Gori in pri mostu v Bohinjski Beli, poroča policija. Zaradi intervencije malo čez 18. uro je bila v Mlinem na Bledu zaprta cesta Bled-Bohinj. Po prvih podatkih je vozilo samo zapeljalo v jezero, v njem ni bilo ljudi. Zaradi zemeljskega plazu je zaprta regionalna cesta Kropa-Jamnik v Mestni občini Kranj. Obilo dela s črpanjem meteorne vode iz stanovanjskih hiš imajo že od dopoldneva naprej v več krajih na Gorenjskem.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Kranj pozivajo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in večji varnostni razdalji. Preko dneva se težave z odtekanjem vode lahko pojavijo tudi na drugih cestah.

Malo čez 18. uro je na Bledu osebno vozilo zapeljalo s parkirišča v Blejsko jezero in potonilo. Gasilci PGD Bled in potapljači Podvodne reševalne službe Bled so se potopili do vozila in ugotovili, da v avtu ni nikogar. Vozilo so že odstranili iz jezera. Policisti so proti vozniku sprožili prekrškovni postopek.

Na strani Spin danes poročajo o številnih današnjih intervencijah zaradi poplav meteorne vode. Tako so malo čez poldne gasilci PGD Martuljek in Kranjska Gora črpali vodo iz stanovanjske hiše v vasi Zgornje Rute.
V manj kot dveh urah so danes klicali na pomoč za črpanje s treh koncev v Dovjem v občini Kranjska Gora, saj je meteorna začela zalivati njihove stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Dovje in Mojstrana.
Zaradi zalivanja kleti stanovanjske hiše v vasi Spodnji Otok v občini Radovljica so ob pol enih popoldne priskočili na pomoč gasilci PGD Mošnje. Le nekaj minut kasneje so bili aktivirani gasilci PGD Begunje na Gorenjskem. V Dvorski vasi, prav tako občina Radovljica, je namreč voda iz potoka začela teči v klet hotela.

Zaradi zemeljskega plazu blizu vasi Jamnik v Mestni občini Kranj pa je zaprta regionalna cesta Kropa-Jamnik. Kot je napisano na strani SPIN, se je danes ob 13.20 odtrgal zemeljski plaz, ki je popolnoma zaprl cesto.

Težave imajo tudi v naselju Studeno v občini Železniki. Čez regionalno cesto Škofja Loka- Železniki se je namreč malo čez 13.30 začel razlivati hudournik. Posredovali so delavci Gorenjske gradbene družbe.

Štirinajst dni bodo postavljali protihrupno ograjo

Iz PU Kranj že danes posebej opozarjajo, da bo DARS jutri, v ponedeljek, 7. decembra, ob 9. uri začel postavljati protihrupno ograjo na avtocestnem odseku Podtabor-Kranj zahod proti Ljubljani. Delovna zapora bo trajala do nedelje, 20. decembra. V prihodnjih 14 dneh bosta zato na tem odseku zaprta odstavni in vozni pas. Promet pa bo potekal po prehitevalnem pasu.

https://www.facebook.com/promet1970/photos/a.107615454415358/199181855258717
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:36 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.