Popolne zapore zaradi asfaltiranja

Foto: Gorenjska gradbena družba obvoz čez Škofjo Loko, Mavčiče, Jeprca-Labore Foto: arhiv Mestna občina Kranj Obnova ceste, Kranj, Cesta Staneta Žagarja
Kar dva dneva, v soboto, 20. avgusta, in v nedeljo, 21. avgusta, bo zaradi asfaltiranja za ves promet zaprta cesta med Prašami in Jamo. Od ponedeljka, 22. avgusta, pa vse do srede, 31. avgusta, bo prav tako zaradi asfaltiranja v celoti zaprt odsek Ceste Staneta Žagarja od križišča pri Policijski postaji Kranj do križišča pri mostu čez Kokro ter tudi del Ceste Kokrškega odreda. Na začetku septembra pa napovedujejo fino asfaltiranje in popolno zaporo na odseku Labore–Jeprca.
Oglej si celoten članek

Na odseku med vasema Praše in Jama izvajajo gradbena dela v t. i. drugi fazi rekonstrukcije ceste Breg–Mavčiče. Ker bodo jutri in pojutrišnjem položili še končni, fini asfat, bo zapora za ves promet veljala vsak dan med 6. in 19. uro. Temu bo sledilo še dokončanje asfaltiranja na površinah izven ceste (pločniki, uvozi na dvorišča) in ureditev okolice, s čimer bo zaključena obnova 730 metrov obnovljene in razširjene ceste med Prašami in Jamo z obojestransko kolesarsko stezo ter enostranskim pločnikom.

Predvidena je 10-dnevna popolna zapora

Od ponedeljka, 22. avgusta, do predvidoma srede, 31. avgusta, bo v celoti zaprt odsek Ceste Staneta Žagarja od križišča pri Policijski postaji Kranj do križišča pri mostu čez Kokro, ob tem pa tudi del Ceste Kokrškega odreda. Obvoz bo urejen oziroma primerno označen.

Foto: arhiv Mestna občina Kranj Obnova ceste, Kranj, Cesta Staneta Žagarja

Popolna zapora ceste na omenjenem odseku je potrebna zaradi asfaltiranja celotnega cestišča, s čimer se zaključuje projekt sanacije kanalizacije, vodovoda, meteorne kanalizacije in izgradnje kolesarske povezave Športni park Kranj-Avtobusna postaja Kranj.
Med 22. in 31. avgustom bo tako popolna zapora Ceste Staneta Žagarja od križišča z Bleiweisovo cesto pri Policijski postaji Kranj do krožišča Bitcoin (Cesta Staneta Žagarja 12) in od krožišča Bitcoin do križišča z Oldhamsko (Partizanska cesta 18), ob tem pa še del Ceste Kokrškega odreda, in sicer med objekti na naslovih Cesta Kokrškega odreda 1 do 3.
Z dopolnitvijo in dograditvijo manjkajoče kolesarske infrastrukture s pripadajočo opremo, infrastrukturo za pešce in komunalno infrastrukturo (izvedba fekalne in meteorne kanalizacije ter vodovoda) na omenjeni kolesarski povezavi bodo občanke in občani pridobili varno kolesarsko povezavo med soseskami Primskovo, Vodovodni stolp, Center in glavno avtobusno postajo znotraj gosto naseljenega dela mesta, so še navedli v sporočilu za javnost z Mestne občine Kranj.

V septembru dolgotrajna zapora na cesti Kranj–Jeprca

Gorenjska gradbena družba, d. d., pa je napovedala, da bodo fini asfalt na odseku državne ceste Kranj (Labore)–Jeprca polagali predvidoma med 3. in 17. septembrom in da bo takrat vzpostavljena dolgotrajno popolno zaporo. Obvoz (glej spodaj) bo potekal preko Škofje Loke, opcijsko se bodo vozniki lahko odločili tudi za obvoz preko naselja Mavčiče oziroma preko avtoceste (Kranj–Ljubljana).

Foto: Gorenjska gradbena družba obvoz čez Škofjo Loko, Mavčiče, Jeprca-Labore

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:25 19. Avgust 2022.

    novinarji, lepo prosim pejte enkrat mal na izlet v Gorje, pa tamkišnji prometni kolaps mal objavite.. da bodo tele poletne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.