Poziv vozniku belega avta in pričam

Foto: PU Kranj Nesreča, kolesar otrok, Kranj Foto: PU Kranj Nesreča, kolesar otrok, Kranj
S Policijske uprave Kranj so danes popoldne poslali obvestilo, da kranjski policisti obravnavajo prijavo trčenja med voznikom osebnega avtomobila in otroka na kolesu.
Oglej si celoten članek

Prometna nesreča se je zgodila že včeraj, v četrtek, 23. februarja 2023, okoli 14. ure, na kolesarskem prehodu v krožnem križišču na Šucevi ulici v Kranju.
Voznik je vozil bel avtomobil (znamka ni znana) in se je na kraju ustavil, vendar si udeleženca med seboj nista izmenjala podatkov. Ker so pozneje pri otroku ugotovili, da je telesno poškodovan, mora tovrstno nesrečo obravnavati policija.

Foto: PU Kranj Nesreča, kolesar otrok, Kranj
Policisti tako pozivajo voznika, da se oglasi na Policijski postaji Kranj ali pokliče na interventno številko 113. Prav tako policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o nesreči, naj pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

28-letnik trčil v tovornjak, 83-letnica v betonski drog

Danes malo pred 7. uro se je v Spodnji Besnici zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznika kombiniranega vozila in tovornega vozila za prevoz hlodovine, so poročali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Voznik kombiniranega vozila je po trčenju zapeljal v jarek. Poklicni gasilci GARS Kranj so kraj zavarovali, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Kranj. S Policijske uprave Kranj so dopoldne pojasnili, da po prvih podatkih ne gre za prometno nesrečo s hujšimi posledicami. Popoldne pa so za Žurnal24 sporočili več podrobnosti: in sicer je šlo za trčenje med voznikoma osebnega vozila in tovornega vozila. 28-letni voznik je vozil avtomobil iz Trate porti Kranju, zaradi neprilagojene hitrosti pa je v desnem ovinku trčil v tovorno vozilo drugega voznika, ki se je pred tem že vključil v promet. Povzročitelja nesreče, ki je bil telesno poškodovan, so z reševalnim vozilom
prepeljali v zdravstveno ustanovo, zoper njega pa policisti vodijo prekrškovni postopek.

Že včeraj pa je na območju Golnika okoli 15. ure imela prometno nesrečo 83-letna voznica, ki je, kot je ugotovila policija, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v betonski drog. Na srečo je trpela samo pločevina, za voznico, ki ni bila poškodovana, policija vodi prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek pa je storil 25-letnik, ki je včeraj okoli 16. ure vozil tovorno vozilo, čeprav mu je že potekla veljavnost za C kategorijo v vozniškem dovoljenju. Gorenjski prometniki, ki so omenjenega voznika ustavili na območju Kranja, so ugotovili tudi kršitev glede teže vozila. Za to kršitev za voznika in pravno osebo vodijo prekrškovni  postopek. Za vožnjo brez veljavne kategorije bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 14. ure obveščeni o padcu 29-letne hrvaške smučarke, ki se je lahko telesno poškodovala med smučanjem po smučarski progi. Na kraju sta ji pomoč nudila reševalec na smučišču in nadzornik.

Zasačili so ga pri tatvini

V Kranju so policisti včeraj dopoldne zaradi tatvine kuhinjskega aparata v trgovini obravnavali 48-letnika. Podjetje je oškodoval za približno 130 evrov. Policisti zdaj vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
Na Jesenicah pa so policisti včeraj popoldne imeli v postopku 37-letno državljanko Romunije, ker je pobirala prostovoljne prispevke, a ni imela ustreznega dovoljenja. Izdali so ji globo.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.