Pozor, velik požar na priljubljeni izletniški točki!

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Pozor, požar se hitro širi!
Oglej si celoten članek

Nad Preddvorom in Potočami gori gozd, so sporočili kranjski gasilci. Gre za večji požar, ki se hitro širi, zato prosijo vse ljudi, naj ne hodijo v bližino intervencije (sv. Jakob ali izletniška točka Baba). 

Kot so pojasnili na centru za obveščanje, je ob 15.50 je zagorelo v gozdu na težko dostopnem pobočju Potoške gore, občina Preddvor. Požar gasijo gasilci PGD Preddvor, GARS Kranj, PGD Hotemaže, Olševek, Kokrica, Goriče, Golnik, Bitnje, Jezersko, Voklo, Voglje, Srednja vas, Britof, Suha, Predoslje, Podblica, Jošt, Besnica, Breg ob Savi in Kranj Primskovo.

Gasilci so že začeli z delom, naselje zaenkrat ni ogroženo, je pa zaprta cesta Preddvor - sv. Jakob. Pri gašenju si bodo pomagali tudi s helikopterjem, ki bo iz jezera Črnava zajemal vodo, zato v Civilni zaščiti Preddvor opozarjajo prebivalce, naj ostanejo na varni razdalji.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.