Praznično je zažarel tudi Kranj

V Kranju so na dan občinskega praznika zasvetile praznične luči. Mesto bodo krasile do 13. januarja. Ker letošnji december zaradi epidemije in zaščitnih ukrepov ne bo takšen kot sicer, so na Mestni občini Kranj v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo dali še večji poudarek na okrasitvi in osvetlitvi mesta. Na vhodu v staro mesto z Gregorčičeve ulice so po novem izobesili tudi občinsko zastavo.
Oglej si celoten članek

V Kranju letošnji decembrski praznični program prilagajajo situaciji v povezavi s covidom-19. Praznične luči so zasvetile na občinski praznik. Rdeča nit okrasitve so tudi letos verzi največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, in sicer Dobro v srcu mislimo, Vsi naj si v roke sežejo ter Kozarce zase vzdignimo, ki obiskovalca pozdravljajo na sprehodu skozi mesto. Novoletni smreki krasita trg pred Prešernovim gledališčem in Glavni trg, kjer bo tudi pravljični gozdiček za otroke. Čez staro mestno jedro se vijejo lesene skulpture cvetličarskega mojstra Matjaža Beguša, njegove so tudi lesene jaslice v kanjonu Kokre.

 

 

Od 11. decembra bo čaroben tudi vrt gradu Khislstein, ki s svojo zgodbo vabi predvsem družine z otroki. Okrašen in osvetljen bo na temo literarnega prvenca Nežke Kukec Živalski žur, ki ga je ilustrirala Špela Bedene, oblikovala pa Kaja Kramar – vse tri Kranjčanke. Grajski vrt bodo krasile tudi lesene jaslice Mira Rismonda. Praznični ambient bo dopolnjevala predvajana glasba, ki se bo vila po mestnih ulicah. Po mestu bodo tudi različni foto kotički za letošnje decembrske spomine.

 

Veseli december v luči epidemije

Na Zavodu za turizem in kulturo Kranj so pripravili scenarije za morebitni spremljevalni program v okrnjenem obsegu in ob upoštevanju zaščitnih ukrepov, a bo njegova izvedba odvisna od aktualnih razmer v povezavi s covidom-19. Na Glavnem trgu je tako po 11. decembru predviden božično-novoletni sejem z ograjeno sejemsko vasico in omejenim številom obiskovalcev. Zaradi ukrepov, vezanih na epidemijo, bodo nekatere vsebine preselili tudi na splet. Otroke bodo tako pozdravili in nagovorili trije dobri možje, virtualna bo tudi županova dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo. Oboje bo mogoče spremljati na spletnih kanalih VisitKranj in Mestne občine Kranj.

 

December bo letos drugačen

»Letos december ne bo takšen, kot smo ga vajeni iz prejšnjih let. Množičnih prireditev ne bo. Potrudili pa smo se, da bo še več poudarka na razsvetljavi in okrasitvi mesta. Pomembno nam je, da se v svoji občini občanke in občani počutijo prijetno in domače tudi v teh zahtevnih časih. Lučke so prižgane. Uživajte ob sprehodu po mestu v družbi najbližjih. Seveda ob upoštevanju zaščitnih ukrepov. Ostanite zdravi,« pa je vstop v zadnji mesec v letu pospremil župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:36 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • 15:11 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • 11:47 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.