Prekrižani načrti

Foto: M. Ha. Opuščeni trgovsko-skladiščni objekt v Šenčurju Foto: M. Ha. Opuščeni trgovsko-skladiščni objekt v Šenčurju
Koronakriza zamika oziroma spreminja načrte, med drugim tudi tržiškemu podjetniku Srečku Mrvarju. Do novega leta bo znano, kaj bo z trgovsko-skladiščnim objektom v Šenčurju, nekdanjim Baumaxom, je danes napovedal za Žurnal Gorenjska. Pred dobrim letom je namreč obljubljal ureditev sodobnega trgovskega centra do jeseni 2020.
Oglej si celoten članek

Zdi se, da ta ogromen objekt, ki meri 13.500 kvadratnih metrov na 37.000 kvadratov velikem zemljišču tik pred uvozom na gorenjsko avtocesto ob meji med šenčursko in kranjsko občino, ni pod najsrečnejšo zvezdo. V njem je najprej avstrijski trgovec s tehničnim blagom Baumax spomladi 2012 uredil prodajni center. Naložba je bila skupaj s komunalno opremljenim zemljiščem vredna kar 20 milijonov evrov. Že po treh letih pa so ga tudi zaradi hude konkurence drugih ponudnikov zaprli, brez dela je ostalo 58 zaposlenih. Nepremičnino so izročili investitorju, družbi Strabag. Strabagovo slovensko podjetje DRP pa jo je junija lani prodalo nepremičninskemu podjetju Gosenica iz Križ pri Tržiču, ki je v lasti Srečka Mrvarja. Srečko Mrvar je znan kot lastnik družbe Učila International z lastno verigo Knjigarna Felix. Julija lani, en mesec po nakupu, je Mrvar napovedoval, da bodo objekt odprli jeseni 2020, še pred tem pa verjetno razdelili in poiskali najemnike.

Od direktorja Srečka Mrvarja smo danes dobili pojasnilo, da ne glede na zaostrene razmere zaradi koronavirusa »poteka več različnih aktivnosti v smeri nove zgodbe bivšega Baumaxa. Podrobnosti o tem in imena potencialnih partnerjev pri projektu pa zaenkrat še ne bi razkrivali. Res smo si vzeli več časa za premislek, ampak do novega leta bo odločitev znana.«

Nesojeni migrantski center

Vmes so imeli mnogi različne zamisli, kaj storiti z objektom, krožila je informacija o tem, da bi tu bila trgovina Leclerc in morebiti arhiv. Zanimanje je pokazala tudi država, saj ga je predvidela kot eno od lokacij za prehoden migrantski center. Po protestnem shodu 20. februarja 2016, ki so se ga poleg domačinov udeležili tudi poslanci SDS in NSi, in tudi odklonilnih mnenjih občin Kranj, Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, češ da zaradi pomembne infrastrukture to ni primeren kraj za migrante, je objekt sameval še naprej. Nazadnje, pred letom dni, so v njem bila skladišča multinacionalke Kuehne + Nagel, danes pa smo se prepričali, da je spet prazen, na Baumax spominja le tabla pred zapornico.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.