Previdno pri gotovini: spet ponarejen bankovec za 50 evrov!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V letošnjem juniju so policisti na Gorenjskem dobili tri prijave ponarejenih bankovcev, zadnja je bila včeraj.
Oglej si celoten članek

Ponaredek bankovca za 50 evrov so včeraj odkrili med preverjanjem na banki, unovčen je bil v eni od prodajaln. "Opravljena bo še analiza bankovca. Gre za en bankovec," so danes za Žurnal24 pojasnili s Policijske uprave Kranj.

Kot smo že poročali, so unovčitev prav tako ponarejenega bankovca za 50 evrov policisti obravnavali 17. junija. Takrat so ga odkrili v eni od turističnih ustanov v Radovljici, in sicer so ga izločili kot nepravega med preverjanjem z napravo. Še enkrat v tem mesecu pa so gorenjski policisti obravnavali unovčitev ponarejenega bankovca za 10 evrov.

Policija zato pri sprejemanju gotovine svetuje previdnost in uporabo pripomočkov za odkrivanje ponaredkov.
Kdaj je bankovec sumljiv, pa je zelo dobro prikazano na strani Banke Slovenije na povezavi:

https://www.bsi.si/bankovci-in-kovanci/evrobankovci/zascitni-elementi/sumljivi-bankovci-kaj-storiti
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.